Gå til innholdet

Kunstutstilling: Therese Myran & Mari Follinglo


Opplev en harmonisk sammensmeltning av fantastiske kunstverk når Therese Myran & Mari Follinglo for fjerde gang presenterer et kunstsamarbeid.

En liten sniktitt på hva man kan forvente i denne kunstutstillingen. (Foto: Therese Myran)

Torsdag 25. oktober kl. 18-21 i Atelier Therese Myran åpner kollektivutstillingen som består av over 30 nye malerier og trykk. Utstillingen vil være åpen for publikum i atelieret i søndre gate 5 til og med søndag 4. november.

Som å følge en hjerterytme

Kunstnerne har ved flere anledninger tidligere gjennomført kunstsamarbeid. De jobber begge åpent på hver sin kant, men opplever at det hele smelter sammen i en flott harmoni når verkene settes sammen. Alder og bosted har de felles, i tillegg til det energiske, frodige og fargerike i sine verk, og begge arbeider som profesjonelle utøvere innenfor kunstfeltet.

THERESE MYRAN 11
KUNSTNERNE: Mari Follinglo og Therese Myran ønsker velkommen til utstilling fra 25. oktober kl. 18:00.

Selv beskriver Therese og Mari sitt verk sammen som å følge en hjerterytme. Mari sine bauta og kraftige flater holder slagene mens Thereses virvlende bevegelser pumper nervøst og flyktig liv omkring. Felles står fargeglede og kontraster, i tillegg til utstrakt bruk av store formater. 

Mari jobber med akryl, eggoljetempera og olje, og arbeider møysommelig og lagvis inn de ulike elementene på lerretet i en egen, selvutviklet teknikk. Therese bruker alt fra skjør blyantstrek og rufsete kull til akvarell, billakk og olje, og arbeider fabulerende og raskt i et ekspressivt tempo. Mens Mari henter inspirasjon fra små og store øyeblikk i hverdagen kan Therese like gjerne hente inn Einsteins relativitetsteori og ufred i Syria.

THERESE MYRAN 8
SMAKEBITER: Kunstutstillingen byr på mange ulike uttrykk som lett kan kobles mot betrakterens egne livserfaringer. (Foto: Therese Myran)

Betrakterens egen historie i kunsten

De fleste utstillinger blir døpt med et navn i forbindelse med tematikk i kunstverket. Samarbeidet mellom Therese Myran og Mari Follinglo har denne gang forblitt navnløs, og med god grunn. Tanken og meningen er å ikke fastsette subjektive rammer fra kunstnernes side for hvordan kunsten skal oppleves

- Ved å ikke gi den et spesifikt navn åpner vi opp for betrakterne at de kan legge sine egne historier inn i det de ser. For det er betrakterne i møte med verkene som er hovedpersonene i våre utstillinger, ikke vi og våre fortellinger, forteller Therese Myran.

THERESE MYRAN 2
UTTRYKK: Utstillingen inneholder mange forskjellige uttrykk og er til salgs i Atelier Therese Myran. (Foto: Therese Myran)

HVA: Kunstutstilling Therese Myran & Mari Follinglo
HVOR: Atelier Therese Myran, Søndre gate 5
NÅR: 25. oktober - 4. november
PRIS: Gratis inngang
ÅPNINGSTIDER: Åpningstider er hverdager 11-17, torsdag 11-19 og lør-søn 11-16.

Les mer: Bli bedre kjent med Atelier Therese Myran her
Les mer: Har du fått et Midtbykort? Bruk det på kunst og hos 250 andre brukersteder.
Les mer: Restauranter og spisesteder i Midtbyen finner du her