Gå til innholdet

Lille Martine er Årets handelsbedrift 2018!


Prisen Årets handelsbedrift 2018 ble delt ut av Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank onsdag 27. februar. Vinneren ble Lille Martine, eier og daglig leder Wenche Bakke var til stede for å motta prisen.
Årets vinner, Wenche Bakke, her omgitt av juryen bestående av Kirsten Schultz (Daglig leder Midtbyen Management) til høyre, Berit Rian (Direktør NiT) og Knut Marius Skoglund (leder bedriftsmarked Midt-Nord i Danske Bank).

Lekkert, fristende og litt annerledes

Lille Martine er en frittstående barnebutikk som selger klær og sko til jenter og gutter i alderen 0 -14 år. Butikken ble etablert i år 2000, og regnes i dag som Trondheims ledende spesialbutikk i barnetøy. Lille Martines varemerke er at det skal være lekkert, fristende og litt annerledes - og god kvalitet.

Lille Martine har butikker i Byhaven i Midtbyen og Paleet i Oslo, og vurderer å etablere flere butikker i Oslo-området i inneværende år. Årsresultatet for 2018 viser en omsetning på 13,4 mill. og et plussresultat på ca. 1,5 mill. Veksten i omsetning har vært på 88,5% siste 5 år, mens resultatet er firedoblet i samme periode.

Sterk fagkunnskap og service

Innehaver av Lille Martine, Wenche Bakke, var gjesteskribent i NiTs medlemsmagasin Midtpunkt nummer 1 for 2019. Der skriver hun følgende: «Jeg er utrolig takknemlig for å jobbe med det jeg liker best av alt, nemlig å drive butikk! Jeg elsker å bli målt og hver dag er som en eksamen i omsetning, konvertering og kundetilfredshet. Konkurransen har aldri vært tøffere enn den er nå. Handlevanene er i stadig endring og det er lenge siden konkurransen var lokal. Dersom min butikk ikke kan tilby det kunden vil ha, er varen etter all sannsynlighet bare noen tastetrykk unna. Men heldigvis setter de aller fleste fremdeles pris på å handle i en fysisk butikk, og viktigere enn noen gang er det å by på fagkunnskap og service for å være det foretrukne alternativ». Og nettopp det er noe Lille Martine er kjent for – å by på fagkunnskap og service.

52937495_772923173092105_7884126810768670720_n
STOLT VINNER: Wenche ønsker alle nye og gamle kunder velkommen til Lille Martine i fjerde etasje på Byhaven. (Foto: Midtbyen Management)

En ny butikk hvert år

De viser også at det er mulig å få til vekst i omsetningen innen faghandelen gjennom en kombinasjon av fysiske butikker og netthandel. De åpnet butikken i Paleet på Karl Johan den 22. august 2018. De fikk en kjempefin mottagelse, og butikken omsatte for 2 millioner og fikk et overskudd etter bare fire måneders drift. Planen for 2019 er å åpne butikk på Storo eller Sandvika i september, og deretter åpne en ny butikk hvert år.

Lille Martine ønsker at prisbeløpet på kr 25.000 blir donert til Sykehusklovnene ved St. Olavs hospital.

Om prisen Årets handelsbedrift
Årets handelsbedrift er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank. Prisen ble første gang delt ut i 2006. Prisen består av en sjekk på kr 25.000,- som gis videre til en selvvalgt organisasjon med et godt formål, samt et kunstverk.

Les mer: Bare i Midtbyen: Lille Martine
Les mer: Lille Martines nettsted
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Se butikkutvalget i Midtbyen her