Gå til innholdet

Livemusikk på Krambua hver uke!

Om du foretrekker en livlig jazzkveld, en rørende opera eller gode samtaler over bardisken eller middagsfatet – får du det du ønsker hos Krambua i Krambugata!

Det er god stemning med jazz og blues hver lørdag. Bilde: skjermdump Krambuas Facebook-side

I august 2019 hadde Krambua nyåpning etter en liten periode med oppussing. Kramkar Thomas er veldig fornøyd, både med hvordan det ble og mottakelsen fra gjester i etterkant. Hver uke ryr det gjester inn i lokalet for å få med seg liveopptredener av jazz-, opera- og bluesartister. 

– Krambuas ønske og mål er å være byens møteplass, sier Thomas. Ved å pusse opp fornyet de seg, uten å bli ugjenkjennelig av den grunn. Menyen har mange innslag av god, norsk husmannskost og andre spennende retter, hvor alt lages fra bunnen av ute på kjøkkenet. 

Musikken trekker både førstegangsbesøkende og bidrar til at mange kommer tilbake gang etter gang.

apningsfestkrambuaFoto: hentet fra Krambuatrondheim.no

Musikk og liveopptredener hver uke

Opera
Første onsdag i måneden: kl. 21-23

Krambua åpnet i 1993 og er godt kjent blant trondhjemmere flest. For 17 år siden startet de å arrangere operakvelder her, og den tradisjonen vedvarer den dag i dag. Fremdeles får studenter fra musikkonservatoriet på NTNU muligheten til å opptre og utfolde seg foran et publikum en gang i måneden. Grupper på 4-5 studenter dukker opp; én på piano, mens resten spiller mot hverandre og utfører stykket som er satt opp.

Kroks Jazzcafé
Hver lørdag: kl. 13-15

Kroks Jazzkafe er et Trondheimskonsept som har levd i nesten 20 år. De startet med opptredener på Dickens, flyttet videre til Olavspuben og Troll, før de omsider havnet hos Krambua. Thomas forteller at det har vært en kjempesuksess hittil og at det stadig blir mer populært. Han beskriver musikken som gladjazz, og forsikrer om at det ikke er slik at du må være ihuga jazzentusiast for å nyte det. Det funker for alle og er veldig variert med nye musikere hver gang. – Gjestene koser seg masse, sier Thomas.


Bluesklubben
 
Hver lørdag: kl. 16-18

Bluesklubben har blomstret etter at de startet med bluesopptredener på Krambua. De har i tillegg til lørdagskonsertene, jevnlig Klubbkvelder i kjelleren til Krambua, hvor de inviterer blues-profiler til et intervju, eller samtale, foran de oppmøtte – med musikkinnslag selvfølgelig. Dette pleier å være fine og intime kvelder, hvor den som vil kan dukke opp for å lytte.
krambuafeb

Besøk Facebook-siden til Krambua for å se hva som skjer og hvem som opptrer!

Les mer: Axel Bruun Sport satser mer enn noen gang
Les mer: Disse tre beholder Mercur-lokalene sine
Les mer: Opplev Britannias luksuriøse verden