Gå til innholdet

Livid er "Årets kremmer"

Hvert år deler Sparebank 1 SMN ut prisen til "Årest kremmer", og årets vinnere er klesbutikken Livid i Midtbyen. Butikken kan skilte med størst omsetningsvekst av alle detaljhandelsbedrifter i Trondheim. Vi gratulerer!

Rebecca og Julie fra Livids produksjonsavdeling (Foto: Livid)
Artikkel produsert av Paul Jostein Aune, og publisert på www.trondheim24.no 23. oktober 2017.

I dag mottok gründer Jens Olav Dankertsen og butikksjef Monica Mathiassen i Livid Jeans Retail prisen. Butikken satser ikke bare på klær, men på opplevelse, ifølge Dankertsen. 

Produserer klærne selv

Butikken holder til på 400 kvadratmeter i Olav Tryggvasons gate 19 og selger hovedsakelig herreklær de produserer og tegner selv.

– Vi gjør reparasjoner, justeringer og skreddersøm. Her er det også viktig med lukt, lyd og det visuelle. I dag kan man ikke drive butikk som for ti år siden. De som ikke gjør noe med interiøret i butikken, vil ikke klare seg. Vi tror folk vil ha opplevelse, sier Dankertsen til avisen.

livid 2
(Foto: Livid.no)

Opplevelsen

Hos Livid Jeans har det også vært konserter, og i sommer ble kundene invitert inn i bakgården på grilling.

– Det handler om relasjonsbygging, og vi ønsker å bli kjent med folk utover det å selge varer, sier Dankertsen.

Vinnerbegrunnelse

Prisen «Årets kremmer» deles ut hvert år av Sparebank1 SMN, og for å bli nominert må du ha hatt en omsetningsvekst på minst 20 prosent de siste tre årene og levert overskudd i samme periode.

Livid Jeans retail omsatte for 6,9 mill i gjor. Det er 44 prosent økning sammenlignet med i fjor. Klesproduksjonen ligger i Livid Jeans som omsatte for 8,8 mill i fjor.