Gå til innholdet

Midtbyens første veggmaleri er her!

I Gjelvangveita males nå Midtbyens aller første veggmaleri. Den tidligere så anonyme veggen blir lystigere og vakrere for hver dag som går! 

Linnéa Johannson er kunstneren bak Gjelvangveitas veggmaleri. Her avbildet et par dager etter oppstart.
Trondheimsbaserte Linnéa Johannson er kunstneren som maler Gjelvangveita fjong! Målet med veggmaleriet er å fargelegge en ellers grå flate og forhåpentligvis inspirere byens befolkning til å utforske de skjulte byrommene som finnes her i Midtbyen. Utsmykningen kommer til å bli en oppløftende fargeklatt i bybildet og vel verdt å titte innom når man rusler rundt. Det vil mest sannsynlig være ferdigstilt i løpet av neste uke, så benytt gjerne Barnas Bylørdag og det fine været i helgen til å se hvor langt hun har kommet – kanskje får dere se kunstneren selv i arbeid der oppe i høyden. 
20190925_182043
Linnéa Johannson er kunstneren bak Gjelvangveitas veggmaleri. Her avbildet et par dager etter oppstart.

Linnéa har i samarbeid med Vitalisering av veiter og gårdsrom valgt hovedfarger som ligger opp mot Trondheims-paletten. Den består av de fargene som er mest utbredt og typiske for byen vår, i tillegg vil veggen ha noen farger som faller utenfor paletten – men som likevel harmonerer godt med resten. 

IMG_1604 (1)
Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da fargene ble valgt ut!


Sluttresultatet vil være et gedigent veggmaleri som strekker seg over den nærmere 100 kvadratmeter store veggen. Linnéa Johannson har tidligere utgikk tegneserier, tegnehefter, illustrert en diktsamling i Spania og er nå aktiv som illustratør og gatekunstner. Veggen i Gjelvangveita er hennes første utendørsvegg i Trondheim og vi gleder oss veldig til å se det endelige resultatet!


Prosjektet er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Kulturenheten, Midtbyen Management og prosjektet Vitalisering av veiter og gårdsrom i Midtbyen, med sponsorene Flügger Farve og Koteng Eiendom.