Gå til innholdet

Nå blir julehandelen i Midtbyen enda enklere!


Skal du på juleshopping i Midtbyen? Nå kan du få handleposene med julegaver levert hjem til deg.
Gina Lund, butikkmedarbeider ved Retro, gleder seg til å kunne tilby hjemlevering av varer til kundene. (Foto: Adressa Brand Studio)
Jula er rett rundt hjørnet, og for mange er det på tide å kjøpe inn gaver til venner og familie.

En gladnyhet for alle som skal bruke Midtbyen i julestria, er at du nå slipper å dra med deg handleposene med julegaver fra butikk til butikk. Nå kan du nemlig få gavene, og andre varer du handler, levert hjem til deg.

- Rundt 50 butikker i Midtbyen vil tilby hjemlevering av varer til kundene. Målet er rett og slett at det skal bli enklere for folk å handle uten bil i Midtbyen. De skal ha de samme premissene som kundene med bil har, sier prosjektleder Jannikke Nergård.

- Vi gjør også dette som et miljøtiltak. Nå legges det til rette for at flere mennesker skal kjøre kollektivt, sykle eller gå i større og større grad i Trondheim. Med levering av varer vil det bli enklere for folk å parkere bilen hjemme når de tar turen til Midtbyen. Vår tanke er at i stedet for at seks-sju biler ruller inn til Midtbyen, så trengs det kun én, legger Nergård til.

ARTIKKEL_NORDRE
ENKELT: Nå slipper du å bære med handleposene dine fra butikk til butikk i Midtbyen. (Foto: Adressa Brand Studio)

Se hvilke butikker som er med på prosjektet nederst i saken

- Positivt grep

De 50 butikkene som er med på prosjektet er spredt over hele Midtbyen. Mange vurderer kanskje å kjøpe nye ski eller annet vinterutstyr i julegave til sine nærmeste.

Det er ikke alltid like lett å få med seg hjem, spesielt hvis du ikke har bil. Hvis du tar turen til Sportsbua i Fjordgata, slipper du å tenke over logistikken. Alt du trenger å gjøre er å betale i butikken, så kommer julegavene hjem til deg i løpet av kvelden.

ARTIKKEL_SPORTSBUA
STORE VARER: Sportsbua selger mye stort sportsutstyr frem mot jul. Nå blir det enklere for kundene å få varene hjem. (Foto: Adressa Brand Studio)

- For oss som driver butikk i Midtbyen er dette et veldig positivt grep. Det er et godt argument for å bruke Midtbyen i større grad, mener Anders Waarum, daglig leder ved Sportsbua.

Han forteller at det er black friday som markerer startskuddet på julehandelen, og at de gleder seg til å kunne tilby hjemlevering til kundene sine.

- Hos oss er det gjerne kunder som kjøper store varer. Vi selger mye ski, sykler og kajakker fram mot jul, sier Waarum.

- Perioden frem mot jul er veldig gøy og veldig hektisk. Det er derfor kjempeviktig for oss å være godt rigget for kundene som kommer nå. Det føler jeg at vi er med dette tilbudet. Nå slipper du å parkere bilen din ved fortauet utenfor her for å få med deg varene hjem, legger Waarum til.

ARTIKKEL_SPORTSBUA2
POSITIVT GREP: Anders Waarum, daglig leder ved Sportsbua,mener at hjemlevering av varer er et positivt grep for Midtbyen. (Foto: Adressa Brand Studio)

- Enklere å nyte Midtbyen

Motebutikken Retro har faktisk kjørt hjem varer til kunder tidligere på eget initiativ, men nå ser de frem til å tilby det til folk i en organisert form.

- Vi gleder oss veldig til å ta i bruk dette tilbudet. Vi synes det er kjempefin ekstraservice for kundene våre, sier Gina Lund, butikkmedarbeider ved Retro.

ARTIKKEL_RETRO1
FIN SERVICE: -Hjemlevering av varer er en kjempefin ekstraservice for kundene våre, mener Gina Lund, butikkmedarbeider ved Retro. (Foto: Adressa Brand Studio)
 
Hun mener også at hjemleveringen har en annen positiv effekt.

- Det gjør det jo enklere for folk å nyte Midtbyen i enda større grad, rett og slett. Nå kan folk shoppe, spise et godt måltid og ta i bruk andre tilbud i Midtbyen uten å måtte ta med seg handleposene overalt, sier Lund.
Det oser av julestemning i butikken, og Lund ser frem til å gjøre julehandelen enklere for kundene.

- Det er jo et lavterskeltilbud som gjør julehandlingen mye enklere for folk uten bil. Vi tror dette blir kjempebra, sier Lund.

Slik fungerer det

Hjemlevering fra Midtbyen kommer i tre prisklasser basert på hvor tung handleposene er:

• 0-5 kilo: 49 kroner
• 5-15 kilo: 99 kroner
• 15 kilo+: 199 kroner

Du kan handle i flere ulike butikker, men prisen for hjemlevering er den samme.

Varene skal bli levert mellom klokken 18.30 og 22.00 samme dag. Noen varegrupper avviker fra leveringstidspunktet.
Hvis du ikke er hjemme i den tida, så kan du signere en erklæring som sørger for at handleposen settes på døren eller leveres til andre i husstanden.

I skrivende stund må leveringsadressen være innenfor Trondheim kommune, men Helt Hjem håper å kunne tilby tjenesten til hele Trøndelag en gang i fremtiden.

Disse butikkene leverer handleposene hjem til deg:

• Aagaard
• Alle butikker på kjøpesenteret Byhaven
• Carma
• C I Pedersen
• Gant
• Høyer
• Jernia Eggen
• Johnny Love
• Kleins Nordre
• Lanullva
• Modern Art Gallery
• Morris
• Peak Performance
• Retro
• Sengemakeriet
• Skoringen
• Sportsbua

Les mer: Har du fått et Midtbykort? Her kan du bruke det!
Les mer: Spis i en av Midtbyens mange restauranter!
Les mer: Dette skjer i Midtbyen i desember
Les mer: Slik blir årets julemarked 7.-19. desember