Gå til innholdet

«New York 1983» av Killi-Olsen hos Trondheim KunstmuseumMed en enorm publikumsinteresse og over 1000 personer i kø første utstillingsdag har Killi-Olsen tatt hjembyen med storm med sin utstilling "New York 1983" hos Trondheim Kunstmuseum
"New York 1983" (Foto: Dag Asle Langø)

Først publisert hos Trondheim Kunstmuseum


Kunstneren og trønderen Kjell Erik Killi-Olsen er en av Norges mest profilerte kunstnere, og en av frontfigurene blant kunstnere som fikk sitt store gjennombrudd på 80-tallet. Bildene han har tatt med seg til fødebyen har aldri før blitt vist i Trondheim.

«New York 1983» er Killi-Olsens verk fra da han bodde i East Village i New York på 80-tallet. 1983 var et betydningsfullt år for kunstneren selv, da han holdt sin første separatutstilling, og utviklet sine karakteristiske, tredimensjonale figurer formet i pappmasje. Utstillingen viser malerier og skulpturer i store formater, og skildrer en viktig periode i Killi-Olsens kunstnerskap. Hans særegne stil fikk raskt anerkjennelse i et kunstnermiljø som var preget av et nytt fokus på maleri under begrepene «bad painting» og ny-ekspresjonisme.


killiolsen_kunstmuseet4-768x512-foto_Kjersti Lunden Nilsen
Tilbake til fødebyen: Killi-Olsen åpnet selv utstillingen "New York 1983" hos Trondheim Kunstmuseum den 17. februar. (Foto: Kjersti Lunden Nilsen, Trondheim24.no)

Annerledeshet har vært et gjennomgående tema i Killi-Olsens kunstnerskap. Han forteller gjennom et formspråk som kombinerer det groteske med det humoristiske, det såre med det monumentale, og er ikke redd for å gå inn i det ubehagelige. I utstillingen viser museet flere store og teatrale skulpturer og installasjoner, samt malerier fra perioden.

"New York 1983" ser du hos Trondheim Kunstmuseum t.o.m. 6. mai.Les mer: Flere utstillinger hos Trondheim Kunstmuseum

Les mer: Hos Trondheim Kunsmuseum kan du benytte Midtbykortet ditt!