Gå til innholdet

Ny sykkelparkering i Midtbyen!

Fra 11. mai kan syklister parkere i smarte og trygge sykkelskap i Ørjaveita bak Byhaven kjøpesenter. Du forhåndsreserverer og administrerer skapene fra telefonen – lettvint og praktisk!

Ti sykkelskap plasseres vis-a-vis Fagn i Ørjaveita, og er klare for bruk fra mandag 11. mai. Foto: Ole Ekker

Med et ønske om å øke sykkelandelen i Midtbyen

Sykkelskapene er utviklet av oppstartsbedriften Safebikely fra Trondheim og produseres lokalt. Initiativet er et ledd i Miljøpakkens mål for nullvekst i personbiltrafikken, og målet er å øke sykkelandelen til fra 10% i dag til 15% i 2025.

En omfattende satsing på smart og trygg sykkelparkering kan bety at flere velger miljøvennlig transport inn til Midtbyen, og på sikt gi positive utslag for handelsnæringen. 

Ole_Ekker_Safebikely_IMGP4271_webPerfekt på handletur: Skapet kan åpnes flere ganger, og er en perfekt lagringsplass hvis du har varer du vil sette fra deg underveis på handleturen! Foto: Ole Ekker

For Trondheimbedriften som utvikler løsningen er det ekstra viktig å vise seg frem lokalt. Gründer Hallvar Bergh ser frem til å introdusere flere innovative tjenester som syklistene i Trondheim kan benytte seg av.

– En avtale med Trondheim kommune har stor betydning, siden alt er utviklet og produsert lokalt. Kortreist produksjon og verdiskapning er ekstra viktig akkurat nå, sier han.

Slik fungerer løsningen

Syklister kan enkelt laste ned appen i Google Play eller Appstore, reservere skap på forhånd og styre appen fra egen mobil.

Skapene kan åpnes så ofte man ønsker under leieperioden noe som er gunstig for oppbevaring av handleposer under shoppingrunder, og for pendlere som kan legge fra seg sekken i skapet.

Syklisten skal belastes minst mulig og Trondheim Kommune tilbyr derfor gratis parkering inntil fire timer. For å unngå unødig bruk av sykkelskapene belastes syklistene etter dette automatisk ti kroner pr time.

Ole_Ekker_Safebikely_IMGP4001_webSafeBikely: Du forhåndsbestiller og administrerer skapet fra appen SafeBikely. Foto: Ole Ekken

Les mer: Besøk eller bestill mat fra disse
Les mer: Gratis hjemkjøring av varer i hele mai
Les mer: 7 vårtips som lyser opp dagen din!