Gå til innholdet

NYHET! "Endelig Mandag" nå også hos Krambua og Sot & Sabrura Torvet!

Nyoppussede Krambua og nyåpnede Sot & Sabrura Torvet er nå med i Endelig Mandag-familien! Med et matutvalg som spenner fra ekte norsk husholdningskost og til hippe sushi- og burgermenyer er disse restaurantene et flott tilskudd til mandagstilbudet som stadig øker i popularitet.

Velkommen inn til 2 nye konsepter: Krambua og Sot&Sabrura på Torvet. (Foto: Sot&Sabrura)

Populært konsept

I løpet av sine års levetid har konseptet som gir deg middag med restaurantstandard til bare 150 kroner bare økt mer og mer i popularitet. Flere og flere får øynene opp for  en hyggelig start på uka med venner, kollegaer eller familien, og for mange vennegjenger begynner mandagen å bli en fast samlingsdag.

Skjermbilde 2019-08-29 kl. 11.52.59
SAMLINGSPUNKT: De fleste restaurantene har plass til større grupper, hvorfor ikke ta med venner, familie og kollegaer på en hyggelig og prisredusert middagsopplevelse? (Foto: Egon Søndre)

Hvordan funker det?

Hver mandag legges altså meny med bilder og informasjon om rettene til de fleste restaurantene på Facebooksiden "Endelig Mandag - Middag til 150,- mellom kl. 11:00 - 13:00. Mange har tidligere etterspurt å få tilgang på menyene tidligere, men på grunn av blant annet råvareleveranser er dette desverre ikke mulig. Man kan dog selv ringe restauranten og spørre hva de frister med denne dagen hvis man trenger informasjon om meny litt tidligere. 

Hos de nå 25 deltakende restaurantene kan du enten booke bord på forhånd eller velge drop-in. Vær advart om at det noen ganger kan være kjempelurt å booke bord, da mange av restaurantene er svært populære. Maten kan du bestille t.o.m. kl. 18:15. Take away er desverre ikke mulig, men det er lov å spørre din restaurant direkte.

pasta
LOGO: Se etter denne logoen når du skal velge spisested i Midtbyen på mandager. De som deltar har merket festet på inngangsdøren sin.

Nykommerne

Krambua og Sot & Sabrura ble nylig en del av "Endelig Mandag"-familien, og dette er et flott tilskudd som utvider valgmulighetene man har som gjest. Krambua har til vanlig en meny som består av Danske smørbrød, ekte husholdningskost, burger, vegetar, småretter, mat til «organ», dagens rett og et svært utvalg i forskjellige typer drikke både med og uten alkohol.

Sot&Sabrura stiller med en eksotisk sushibuffet og svært smaksrike burgermenyer som kan kombineres med ulike typer drikke.

krambya
NOSTALGI OG TRADISJONSKRIKT: Krambua har nettopp pusset opp og blitt en fantastisk ny versjon av seg selv uten å rokke på historie og nostalgi. Ta turen hit og bli kjent med en annen type meny. (Foto: Krambua)

Hvor kan jeg spise middag til 150,-?

Med 25 ulike restauranter har man mange ulike valgmuligheter, enten du liker sushi, kjøtt, eller italiensk mat best. Menyen på Endelig Mandag blir satt av restauranten selv, og varierer ofte fra uke til uke. Hos disse får du middag til 150,-:
 
Alma Mater Byhaven
Alma Mater ligger vegg i vegg med Kremmerhuset i 1. etg på Byhaven. Her finner du franske delikatesser i form av oster, skinker og oliven, samt produkter og fersk mat som du ikke finner noen andre steder i byen.

Alma´s Bar og kjøkken
Alma's Bar og Kjøkken er en del av Byscenen, og er en energisk og livlig møteplass fra lunsj til sen kveld. På den ordinære menyen finner du smaksbomber som blant annet pepperbiff, hambuerger med jalapenos, green curry fiskeskuppe og dagens blings.

Ai Suma
Ai Suma ligger idyllisk til nede ved Nidelven i Kjøpmannsgata. Restauranten har i hovedsak fokus på på kjøtt, steak og grill, men har en variert meny med flere nydelige hovedingredienser som østers, sjøkreps, breiflabb, kongeøstersopp og spare ribs.

Big Horn Steak House
Er du glad i ordentlige kjøttretter? Look no further! Big Horn Steak House er kjent for sine velsmakende biffretter med perfekt tilbehør. 

Døgnvill
Døgnvill ligger på Torvet og er en av byens beste burgersteder. Burgerne har rykte på seg for å være svært smakfulle, og følges alltid godt av tilbehør som gjør hele opplevelsen komplett. I tillegg til varierte burgere byr menyen også på et spennende utvalg drikker, desserter og milkshakes. 

Egon Søndre og Egon Prinsen
De fleste kjenner til Egon-restaurantene og den lune atmosfæren som møter deg. Menyen er svært bred, og de aller fleste vil finne noe de liker. Velg blant alt fra pizza til kjøtt- og fiskeretter, hamburgere, salater m.m.

Frati
Frati er en italiensk legende i Trondheim. I et nydelig lokale med mange sitteplasser får du servert selve smaken av Italia i form av velsmakende retter og fristende appetittvekkere. På den ordinære menyen kan du velge blant hjemmelaget pasta, pizza på tynn bunn, kjøttretter av kalv og okse, hvitvinsdampede blåskjell og mye mer.

Frida
Maten er laget av ekte meksikanske ingredienser. Interiøret er laget for hånd i Mexico og deretter brakt over til Norge. Så langt har Frida Restaurant har gått til å gi deg en ekte følelse av ekte Mexico.

Kos Bar & Lounge
Kos Bar & Lounge ligger i Carl Johans gate i flotte og lune lokaler. Her kan du nyte mye godt fra baren, og spise fra en flott asiatisk buffet.

Le Bistro
Le Bistro ligger i Munkegaten og er et nydelig fransk spisested som byr på mat og drikke laget av førsteklasses råvarer. Fra menyen velger du blant kalde retter, varme retter, skinker, ost, sandwicher, hovedretter, kaffebrød og dessert.

IMG_8033
FRANSK MENY: Spis middag i svært lune lokaler hos Le Bistro i Munkegata. (Foto: Le Bistro)

Røft Rotisseri
Restauranten ligger på taket av Sentralbanestasjonen, og her får du mat inspirert av det amerikanske diner-kjøkkenet. Nygrillet kylling med et rikholding utvalg sauser, dip’er og side orders, quesadillas, burgere, sandwicher og rå salater. Lunsjretter, middagsretter og røffe snacks. Vegetar og vegan. Og ‘byens beste’ softis. Alt i et uformelt og innholdsrikt miljø, med lekerom og skjermer med avgangstider for togene.

Restaurant Atelier
Restaurant Atelier finner du i Thomas Angells gate. All mat lages fra grunnen på kjøkkenet, og sesongbaserte råvarer benyttes i alle retter som serveres. På menyen finner du blant annet crispy and med plommesaus, rillets (Kjøttpålegg), ferske bagels med egenrøkt ørret og bressert svin, ostefat, tartar og mye mer. Man får alltid veganske og vegetarianske alternativer, og man kan også hver dag mellom mandag til fredag velge ”Dagens rett”.

Sabrura Byhaven
Sabrura er svært populær og er godt kjent for sin sushibuffet med variert innhold. På den helt ferske buffeten kan du velge blant mange ulike typer maki, sashimi, kyllingspyd, fritert scampi og mer.

San Sebastian Tapas og Vinbar (Torvet)

Smakfulle tapas med nydelige vinkombinasjoner tar oss rett til varmere strøk. Hos San Sebastian kan du velge mellom deilige tapasretter og enkeltretter.

Sushi Bar Torvet
Sushi Bar ligger på Torvet og har en rikholdig buffet med alt fra diverse sushi, maki, vårruller, fritert scampi, suppe og wok. Restauranten har i tillegg en meny man kan bestille retter fra.

SABRURA
SUSHIBUFFET: Forsyn deg av sushibuffeten til blant andre Sushi Bar Torvet til redusert pris på mandager mellom kl. 17:00 - 18:15.

TAG
TAG i Thomas Angells gate er både restaurant, bar og utested. Fra menyen velger du blant smakfulle smørbrød, burgere, tapastallerken, kveite, kamskjell, "slakterens valg" og sesongens hovedrett. 

Thai Thai Trondheim Torg
I øverste etasje på Trondheim Torg ligger Thai Thai. Her kan du spise nydelige asiatiske retter fra buffeten, eller bestille dine favorittretter fra meny,

To Rom og Kjøkken
En av byens aller beste restauranter er To Rom og Kjøkken i Carl Johans gate. Fokuset er på lokale råvarer fra Trøndelag hva gjelder både mat og drikke. Menyen forandrer seg stadig, da den er sesongbasert. Man kan forvente nydelige retter laget av fisk, skalldyr, sjømat, kjøtt, grønnsaker og bær fra kvalitetsbevisste råvareprodusenter.

Troll Restaurant
Troll er et helnorskt spisested med en eksotisk vri. Restauranten ligger i maritime omgivelser på Fosenkaia i Trondheim. Fisk og sjømat er viktige ingredienser på Trolls meny, og man kan blant annet kjøpe 3- og 5-retters meny.

Tulla Fischer
Tulla Fischer er kjent i byen for flotte lokaler og en lun atmosfære, og er et flott møtested når du befinner deg i sentrum. Fra menyen kan man velge blant steinovnsbakt pizza, sandwich og bruschetta, pasta og byens kanskje beste Cæsar Salat!

ØX Tap Room
ØX Tap Room ligger i kjelleren til Frati og er et yndet sted for sosiale sammenkomster over et glass egenbrygget øl. Maten som serveres kommer rett fra kjøkkenet til Frati i etasjen over, og består i hovedsak av ulikt sammensatte menyer som kan deles av større grupper.

Les mer: Flere spisesteder i Midtbyen
Les mer: Bruk Midtbykortet ditt på en nydelig middag!