Gå til innholdet

Opplev nerdekultur på sitt beste!


Den 10. august på Clarion Brattøra braker det løs med Torucon - Norges største festival for pop- og nerdekultur!
Gruppebilde av Marvel-karakterer. (Foto: Timo Jawansky)

Nerdekultur på sitt beste

Torucon er en årlig festival for folk med fantastiske fritidssysler, men andre ord: nerdekultur, som f.eks Sci-Fi, Fantasy, Spill, Cosplay, Manga/Anime, TV-serier, filmer og ikke minst kreativ utfoldelse på høyt nivå! Torucon er et tilbud til særlig ungdom med interesser og hobbyer som faller litt utenfor det som regnes som tradisjonelle fritidsaktiviteter av typen korps eller sport, men besøksalderen varierer fra barnevognsalder til bestemødre.

4. Mass Effect 2_TimoJawanskyMass Effect 2-cosplayerne Bettcanard og Karin Olava som Jack og Grunt. (Foto: Timo Jawansky)

En stor programpost

Costume play og Cosplaykonkurransen er en av festivalens største programposter. Her konkurreres det i beste utførte kostyme, sceneshow og likhet med karakterens person og væremåten. Vinneren kvalifiseres til å delta i Nordic Cosplay Championship, i Linköping i Sverige neste år, og vil sammen med resten av Team Norway forsvare Norges ære i den prestisjetunge konkurransen som de siste årene har blitt vist på direktesendt tv.

2. Timo JawanskyKos is King! Fursuitere er alltid populære hos barna. (Foto: Timo Jawansky)

Mer enn bare Cosplay

I tillegg til cosplay har festivalen innslag fra alle typer fiksjon: fra Japansk manga til Dungeons and Dragons og økende fokus på dataspill komplett med egen arkade, rollespill og også tradisjonelt (og utradisjonelt) brett- og kortspill! I tillegg en uformell kostymekonkurranse hvor man kan vise fram sin helt særegne stil, dette være seg egenkomponerte antrekk, lolita-stil, orginale karakterer eller fursuits. Også her er det gjeve premier å høste for sin kreativitet og motesans.

7.Kpop-roulette_TimoJawansky K-Pop Dance Roulette er helt vilt populært. (Foto: Timo Jawansky)

Outland + Torucon = sant

Outland er et kjent navn i Trondheim og selve hovedkilden de fleste oppsøker på sin leting etter det beste innen "Nerdekultur". De vil være tilstede med stand på årets festival med salg av diverse godsaker, merch og som sponsor av premier i de mange konkurransene. I tillegg kommer Trondheim Kino og holder trailershow, frilans-tattovører og Simens Isbar (som forøvrig har lagd en egen is til Torucon).

Se hele årets program her: https://torucon.no/program/

Her finner du eventen på Facebook: https://www.facebook.com/events/343020066285714