Gå til innholdet

Pynt deg selv eller huset med brukskunst fra TKM og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Visste du at de fleste museer ikke bare huser utstillinger fra kunstnere, men også designvarer og produkter du kan ta med deg hjem? Vi har tatt en titt på det du nå finner hos Trondheim Kunstmuseum og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, og det beste av alt: du kan kjøpe det du liker herifra med Midtbykortet ditt!

Foto: Studio Prud

Smykker, service og kunstbøker

Begrepet ”kunst” er ikke begrenset til malerier og statuer, slik som mange kanskje tenker når de hører ordet. Kunst kan være både smykker, servicer, klær og trykk. Butikksjef hos Nordenfjelske Kunstindustrimuseum, Sara, forteller at de har mange Trondhjemmere representert i butikken.

WEB-10724WEB-10732WEB-10735Bilder fra noe av produktutvalget hos Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. (Foto: Studio Prud)

- Vi har flere kunsthåndverkere fra Trondheim representert i butikken, blant annet Janne Rennemo som har laget service til restauranter som Credo, Fagn og Røst. Hun blander jernmalm fra en lokal gruve inn i porselenet, noe som gir en nydelig marmoreffekt. Klara Storrø er en smykkekunstner, som lager enkle og tidløse, veldig vakre smykker av sølv og steiner. I tillegg får du nå tak i handlenett med motiv fra Hannah Ryggens teppe ”Mors hjerte”, og et utvalg håndsydde og plantefargede klær fra NI EN MORE, som jobber i krysningsfeltet mello aktivisme, mote og kunst.

Butikksjef hos TKM, Cathrine, forteller at kunstbøker med Håkon Bleken og Jakob Weidemann er kunst som passer perfekt til å ligge framme på stuebordet.

- I tillegg har vi et rikt utvalg av grafiske trykk fra profilerte kunstnere, og kunstplakater med motiv fra museets samling.

WEB-10717WEB-10826
WEB-10830WEB-10836
Bilder fra noe av produktutvalget hos Trondheim Kunstmuseum. (Foto: Studio Prud)

Norsk og skandinavisk design

Begge museer selger i hovedsak norsk og skandinavisk design og kunsthåndverk med et fokus på kvalitet, estetikk og varer man blir glad i. Hos TKM finner du også kunstbøker og artikler til barn.

Hva er deres personlige favoritter?

- Jeg har mange favoritter! Men jeg er særlig glad i smykkene vi fører i butikken, for eksempel Kathrine Lindman, Alma Sophia og Kaia Gjedebo, forteller Sara, butikksjef for kunstbutikken hos Nordenfjelske Kunstindustrimuseum.

- Hos meg må det være våre kunstplakater, forteller Cathrine. Disse er flotte plakater med motiver fra vår kunstsamling og utstillinger til en svært god pris.

Hva er deres beste gavetips?

- Det må være et silketrykk av Håkon Bleken, det er en populær bryllupsgave, avslutter Cathrine hos Trondheim Kunstmuseum.

Les mer: Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Les mer: Trondheim Kunstmuseum
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt