Gå til innholdet

Pynt julens festbord

Nydelig mat, latter og gode samtaler ledsaget av et pent dekket bord, er ofte oppskriften på stemningsfulle middagsselskaper i julehøytiden. Se hvordan du kan skape årets lekreste bord hjemme hos deg selv her!

Mange av oss ser frem til de hyggelige måltidene med gode venner og nær familie når julen nærmer seg. Uansett om selskapet er stort eller lite, er det gøy når bordet imponerer og løfter stemningen hos de som sitter rundt det. Bordpyntingen er alltid en koselig del av forberedelsene – så her er det bare å slippe fantasien løs!

Naturelementer og gullskimrende detaljer

Inne i lokalene til Annikas Hus har de dekket på til jul. Med den røde duken som utgangspunkt, har de skapt et juletrelandskap på det vakkert pyntede bordet som står fremme.

Greiner fra skogen, kongler og små dekorjuletrær i trematerialer gir en følelse av at naturen har blitt med inn i stua. Glassene står på bladformede trefat, og som en videreføring av den lille skogen, ligger det på hver tallerken en julekule som binder sammen både serviettene og temaet. Gullforgylte juletrær er plassert rett ved siden av og harmonerer perfekt med bestikket.

Bilde1_annikas

bilde3_annikas

På enden av bordet står det en staselig nøtteknekker og passer på at festlighetene går som de skal. La deg inspirere av den lekre fargepaletten, materialene og den lekne dekoren neste gang du arrangerer middagsselskap!

Hjemmelaget og sjarmerende

Det er også mulig å la borddekoren bli et tema på juleverkstedet. Panduro har en rekke alternativer for de som ønsker å tilføre bordet noe hjemmelaget og personlig. De har ferdige sett med materialer og gjør-det-selv-oppskrifter hvis du skulle trenge litt kreativ veiledning.

bilde4_panduro

Som et eksempel på dette har Panduro stilt fram en bitteliten juleverden – inne i et vinglass! Dette har de gjort ved å feste miniatyrfigurer på en plate av papp og deretter lime glasset som en kuppel over. Når du jobber med slike ting, anbefaler Panduro å bruke limpistol for enkelthetens skyld. Man kan også erstatte figurene med mose, granbar eller kongler om den stilen passer bedre til bordet ditt. Plasser mesterverket der du ønsker og avslutt med et telys på toppen. Hvis du i tillegg lager bordkortene selv og pynter dem med en liten hjemmelaget Rudolf-klype, stiller du nok med julens mest unike og sjarmerende bord.

bilde5_panduro

Lykke til med juleselskapet!

Les mer: Bind din egen julekrans
Les mer: Årets vakreste eventyr – Julemarkedet
Les mer: Julegaven med tusenvis av muligheter
Les mer: Adventstid i Midtbyen