Gå til innholdet

Reis med buss og bil til Midtbyen


I Trondheim og Midtbyen finnes et bredt buss- og parkeringstilbud fra AtB, Trondheim Parkering og andre P-hus. Her er en liten oversikt over det du trenger å vite for å reise til sentrum.
Foto: AtB AS

Buss med AtB

Hver dag reiser flere tusen mennesker kollektivt med busstilbudet fra AtB. Reisen din kan du enkelt planlegge og koordinere med alle dine gjøremål.

I begynnelsen av august 2019 ble det nye kollektivsystemet bokstavelig talt rullet ut. 300 nye busser har blitt kjøpt, deriblant de toleddete metrobussene. Dette har medført linjeendringer og endringer i kjøremønsteret.

På selve bussreisen er det to ting som er viktig for passasjerer å huske:
  • Du trenger ikke lenger å gå ombord fremme hos sjåføren når du har gyldig billett
  • Dørene på bussen åpnes nå ved at du berører knappene på innsiden og utsiden av bussdørene (etter at bussen har stoppet og sjåføren har frigitt dem).

Les mer om bakgrunnen til endringen her.

Planlegg bussturen

I Trondheimsområdet (Trondheim, Melhus, Klæbu og Malvik) er det som nevnt åpen billettering, altså at du ikke trenger å registrere billetten på bussen så fremt den er gyldig. Med dette, i tillegg til mange avganger, muligheter for digital oversikt og ulike betalingsløsninger har det aldri vært lettere å ta bussen dit du skal. Planlegg din neste busstur her.

Rabatter på bussen

Student: Som student får du - 40% på rabatt på periodebilletter (30- og 180-dagersperioder). Med disse periodebillettene for student reiser du gratis med nattbuss også. 

Familiehelg: Lørdag, søndag og helligdager (ikke 17. mai) kan du med hvilken som helst billett i kategori ”voksen” ha med inntil 4 barn gratis ved reise i én sone. (Barn i alder inntil 15 år)

atb-bussbillett
MOBILLETT: Ved bruk av AtB Mobilett har du enkelt busskortet og billetten alltid i nærheten. (Foto: Midtbyen Management)

Nyttige apper for bussreise

AtB Reise heter appen du bør ha for å gjøre reisingen hakket mer komfortabelt. I appen ser du alle reiser og avganger i sanntid, og det gjør det lett for deg å planlegge ruten din.

AtB Mobilbillett er din digitale billett, enten du kjøper enkeltbillett eller periodebillett. Foretrekker du å ha et busskort isteden, kan du kjøpe t:kort som er et elektronisk reisekort.

Appene kan du laste ned her 

Parkering i og rundt Midtbyen

Kjører du bil til Midtbyen er mulighetene for parkering mange, både på gateplan og i parkeringshus. Visste du at Trondheim Parkering har 14 parkeringshus i Trondheim, og hvor 7 av dem befinner seg i Midtbyen? De resterende parkeringshusene befinner seg i umiddelbar nærhet av Midtbyen, og byr på korte og hyggelige spaserturer i den flotte byen vår. I tillegg finnes det en rekke andre parkeringshus. Vi har samlet alle i listen under. 

Her finner du live-oversikt over ledig parkering i P-husene til Trondheim Parkering


Disse parkeringshusene finner du i Midtbyen og umiddelbar nærhet:

Bakklandet P-hus

Bilhuset Ola Brun

Brattøra P-Hus

Finalebanen

Leütenhaven (Hurtigladestasjon for elbil)

Olavskvartalet P-hus

Pirbadet

Sandgata P-hus

Sentralbadet

Sentralstasjonen

Solsiden P-hus

Statens Hus

Torget P-Hus


Bilen din kan hentes også etter at parkeringshuset har stengt. Alt du trenger å gjøre er å ta med deg parkeringsbilletten din – på den står det en kode som gir deg adgang til P-huset etter stengetid.

Parkering i Midtbyen - arrangør
OVERSIKT: Her ser du hvor du finner parkeringshus i Midtbyen.

Parkering på gateplan

Foretrekker du å parkere på gateplan i Midtbyen kan du gjøre dette i blant annet Dronningens Gate, Fjordgata, Søndre gate og Kjøpmannsgata. Parkeringstid er max 3 timer, men på lørdager parkerer du gratis etter kl. 15:00!

Les mer: Midtbyen har åpent til kl. 18:00 på lørdager

Betal for parkering med ny app eller SMS

Trondheim Parkering har fått ny app fra 23. august 2018. I appen kan du legge inn bankkortet ditt som betalingsmiddel, og bestemme nøyaktig varighet på parkeringen din. Man betaler altså ikke for lenger enn man faktisk står parkert. Last ned den nye SmartPark-appen her. 

Om du ønsker å betale med SMS, kan du gjøre følgende: 

Send: TP START <sonenummer> <registreringsnummer> <antall minutter> til 2380.

Eksempel: TP START 7400 VF12345 60

For å stoppe parkering, send: TP STOPP

GOD TUR!

Les mer: Her finner du AtBs nettside
Les mer: Her finner du Trondheim Parkerings nettside
Les mer: Få tips og nyheter fra Midtbyen rett i mailboksen din
Les mer: Følg Midtbyen på Facebook
Les mer: Shop i Midtbyen - se butikkoversikt her
Les mer: Spis i Midtbyen