Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Tulla Fischer

Kjenner du Tulla? 
Tulla blir 10 år i år, og kalles bare det blant sine mange nære venner. Befinner du deg litt lenger ut i vennekretsen? Da tar du kanskje med etternavnet, Fischer, også. Men bursdagsbarnets fulle og hele navn er Tulla Fischer Café og bar. Se hvorfor navnet sier en god del, men ikke forteller alt:
Foto: Tulla Fischer AS
www.midtbyen.no
Trond Sortland Kuldvere
Foto:Tulla Fischer, Monica Bye Gjertsen. 


Tulla gir deg nemlig mye mer enn lunsj på dagen og en drink om kvelden. Hver dag skjer det små forvandlinger, i takt med klokka.

Kafé
Ved frokost og lunsjtid fylles de 420 innendørs og utendørs sitteplassene med barnevogntrillende foreldre på mamma- eller pappaperm, studenter, pensjonister og forretningsfolk.

Restaurant
Når klokkene i Vår Frue kirke, rett over gata, slår fem slag, endrer Tulla diskré karakter. Nesten uten at du merker det, forvandles kaféen til en fullverdig middagsrestaurant med servitører som smyger seg mellom bordene og tar opp bestilling fra kveldsmenyen. Men uten at dette går på bekostning av det folkelige kafépreget.

TullaFischer
Foto: Monica Bye Gjertsen.

 - her skal du kunne stikke innom for en kaffe eller øl, uansett tid på døgnet, sier daglig leder, Pål Espen Halvorsen. 

Bar
Utover kvelden kommer Tullas rolle som bar, eller pub, tydeligere frem. Folk koser seg i hverandres selskap rundt bordene eller langs baren, med noe godt i glassene. 

Inspirert av Middelhavet 
Maten hos Tulla er tydelig inspirert av landene rundt Middelhavet, med hovedvekt på Italia. 

Lunsjmenyen består av flere varianter av burger, pasta, salater, bruschetta og noe søtt til kaffen.

Kveldsmenyen har også burger og pasta, men også utvalgte kjøttretter, baccalao og et stort utvalg italiensk pizza som er bakt i stenovn på 370 grader for å få sprø bunn og saftig fyll. 

Tulla-9743
Foto: Tulla Fischer AS
Ikke rør salaten min!
På kveldsmenyen kan du i skrivende stund velge mellom 3 forretter med scampi, bøffelmozzarella eller blåskjell. Vil du heller ha salat er det den populære Tullasalaten som gjelder.

- Den tør vi nesten ikke endre på, og i hvert fall ikke fjerne. Det er mange som kommer til oss for å spise akkurat den.

Suksessoppskriften
Tulla har en oppskrift for det meste. Suksessoppskriften er god mat av gode råvarer, servert med førsteklasses service. 

- Menyen er nesten overveldende kort?

-Til gjengjeld legger vi stor vekt på at kvaliteten på det vi serverer er på topp. Det er bedre å gjøre noen få ting skikkelig, enn å gjøre mange ting halvveis, sier Halvorsen.

Samtidig er det viktig for Tulla å være folkelig 

- Vi skal være et sted hvor alle kan trives, nyte god mat og slappe av, et sted hvor det er like naturlig å bare stikke innom for en kopp kaffe eller en øl, som for en større middag med flere retter.

TullaFischer1
Foto: Monica Bye Gjertsen.

Skreddersydd feiring
Tulla Fischer har også et selskapslokale i kjelleren med god plass til 55 gjester.

- Når vi får bestillinger til selskap, liker jeg å skreddersy menyen sammen med verten for selskapet, sier Halvorsen. Da kan vi servere det aller meste, selv om det ikke står på menyen.

Endelig mandag! Middag til 150,-

Tulla Fischer er med på konseptet "Endelig Mandag". Hver mandag, resten av året, får du en utvalgt middagsrett til 150 kr. hos Tulla og 15 andre restauranter i Midtbyen. Les mer om middag til 150,- her

Midtbykortet
Har noen gitt deg et Midtbykort? Da er Tulla Fischer et av de 250 stedene du kan bruke det.

Dame uten høydeskrekk
At Tulla Fischer satser skyhøyt på kvalitet passer godt, også med tanke på hvem restauranten er oppkalt etter. Les mer om henne, beliggenhet og åpningstider på Tulla Fischers egen restaurantside på midtbyen.no.