Gå til innholdet

Slik blir årets julemarked 7.-19. desember

Fredag 7. desember åpner et av Europas flotteste julemarked på en splitter ny arena, men med de samme flotte og nostalgiske tradisjonene i behold. Velkommen til en magisk førjulsfestival i Kongens gate og Nordre gate.

Årets julemarked finner sted i Kongens gate og Nordre gate, men beholder både sjarm og tradisjon. (Foto: Wil Lee-Wright)

Gamle tradisjoner på ny arena

Grunnet byggingen på Torvet vil Julemarkedet for første gang på 16 år bli flyttet til andre deler av byen, nærmere bestemt Nordre gate og Kongens gate. Bondens Marked og den varme og koselige Kafélavvoen vil i år settes opp foran Vår Frue Kirke i Kongens gate, og årets håndverksutstillere ønsker velkommen til opplyste ”Snøtelt” ned julepyntede Nordre gate. Både Festivalscenen og Trondheims tradisjonelle julegran blir i år plassert rett ved vakre Vår Frue Kirke.

Julemarkedet åpnes av Kommunaldirektør Ola By Rise kl. 11:45 på Festivalscenen. Han starter sin ferd i hest og slede fra Cicignons Plass kl. 11:30. Det blir underholdning, tenning av den symbolske julemarkedstjernen og besøk av lure fjøsnisser.

Publikumskart Julemarkedet 20182
Slik vil Julemarkedet for 2018 bli plassert i Nordre gate og Kongens gate. (Illustrasjon: Monica Næss//Midtbyen Management)

Opplevelser for store og små

En stor del av Julemarkedet er de stemningsfulle kulturinnslagene. I år kan vi by på over 100 poster på kulturprogrammet, deriblant grytekonserter, vakker korsang, musikkteateret ”Mons & Monsteret” (nytt av året) , fortellerteateret ”Nissen og Bonden”, båltrubadurer, konserter og quiz i Kafélavvoen.

Alle kulturarrangement er gratis, og foregår på Julemarkedets to scener: Festivalscenen og i Kafélavvoen.

SE MER: Se årets kulturprogram her (Oppdateres fortløpende)

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 17.12.55
I år kan både små og store oppleve det nye musikkteateret "Mons og Monsteret" på Festivalscenen. I Kafélavvoen spilles "Bonden og Nissen". (Foto: Wil Lee-Wright)

VM-vinnere på Bondens Marked og populære håndverksprodukter

Alle har en lukt eller smak de forbinder med julen. På Bondens Marked får du kjøpt råvarer som gjør alle julens måltider komplett. Gårdsfolket er eksperter i sitt fag, og har gode råd å gi om bruk av krydder, steketid på kjøtt og fisk, samt servering. Slå av en hyggelig prat med produsentene og kjøp eksklusive, spiselige og drikkelige julegaver i form av julebakst og søtsaker, kaffe, syltetøy, sirup og gelé, grønnsaker, korn og ost – alt fra lokale produsenter i Trøndelag. På Julemarkedet er kvalitetsnivået meget høyt, og blant årets produsenter i Bondens Marked kan vi skilte med hele tre VM-vinnere i osteproduksjon: Gammel Erik, Hitra Gårdsmat og Grindal Ysteri.

De svært populære håndverksutstilerne vil du i år finne nedover Nordre gate tett på juledekorerte butikker. Besøk utstillerne i belyste ”snøtelt”, og finn dine favoritter blant unike, håndlagede produkter i glass, tre, keramikk, vev, strikk, skinn, smykker og klær.

SE MER: Her finner du oversikten over årets utstillere (Oppdateres fortløpende)

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 17.16.49
Opplev entusiastiske og dyktige produsenter av både mat og unik håndverk i Bondens Marked-teltet og i de opplyste "Snøteltene" ned Nordre gate. (Foto: Wil Lee-Wright)

Kom inn i Kafélavvoen

I Kafélavvoen kan du ta en pause innimellom underholdning og julegavehandel. Her kan du varme deg ved bålene, finne roen med et godt utvalg matretter og brygg fra menyen, samt nyte herlige toner og stemningsfull musikk fra båltrubadurene.

Velg mellom reinsdyrburger fra Fjellvilt, bratwurst fra Sæther Gård, Bacalao fra Knut Garshol og gammeldags julelefse fra Melsky. På menyen står også grillpølse, bakt potet, varm risgrøt og nystekte vafler, samt vegetarburger. Her serveres i tillegg “Blåtimeøl”, Julemarkedets eget juleøl lansert i anledning 15. årsjubileet i fjor og laget i samarbeid med Gulating Ølutsalg og Hogna Brygg.

To av kveldene; 12. og 14. desember holder Kafélavvoen langåpent til kl. 22.00 med konserter og quiz. Ta med deg venner og familie og nyt en stemningsfull kveld i den koselige lavvoen.

SE MER: La deg friste av Kafélavvoens meny (Med forbehold om endringer)

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 17.08.28
Ta med deg familie og venner inn i den koselige Kafélavvoen, og nyt kortreist mat og drikke, musikk fra båltrubadurene og Quiz. (Foto: Wil Lee-Wright)

Om du mangler julestemningen, ikke vet hva du skal servere gjestene eller gi dine kjære til jul, er Julemarkedet stedet du finner magien, stemningen og inspirasjonen du trenger for en magisk førjulstid.

Velkommen skal dere være, store som små, kjente og ukjente.

ÅPNINGSTIDER:
Mandag – lørdag: Kl. 11:00 -19:00
Søndag: Kl. 13:00 – 19:00
Kafélavvoen åpner en time tidligere hver dag.

Les mer: Julemarkedets nettside finner du her
Les mer: Julemarkedet på Facebook