Gå til innholdet

Slik blir Martnan 26. - 28. juni!

Sommeren i Trondheim bringer med seg mye flott til byen, blant annet vår tradisjonelle Martnan! I år byr vi på morsomme aktiviteter for barn og unge. Vi lover et variert og spennende marked med lokale og internasjonale smaker, kulturopplevelser og aktiviteter i hjertet av Midtbyen. Nyt bysommeren på Martnan og kos deg med deilig mat, nye oppdagelser i byens veiter og et rikholdig program.

Gjør deg klar for Martnan i Trondheim 26. - 28. juni!

Årets Martnan

Torvet har vært fast tilholdssted for Martnan siden 1681, men i år pusses Torvet opp. I den anledning bruker vi flere områder rundt torvet. Markedet  med alle utstillere finner du i Munkegata fra Torvet og opp til Erling Skakkes gate og i Kongens gate og bort til Apotekerveita. Martnans egen sommerscene blir plassert utenfor Vår Frue Kirke. I markedsgatene finner du varer og produkter innen helse og velvære, hus, hytte og fritid, husflid, kunst og håndtverk, klær, sko og smykker.

Martnan2018 1200x1200 FB
Slik vil årets Martna bli gjennomført i Midtbyen når Torvet er stengt. 

Martnan for barn og unge

I år har Martnan morsomme aktiviteter for barn og unge. Spill basse på Torvet, utfold deg kreativt på verksted i Parkgården eller dra på piknik i Stiftsgårdsparken. Du kan også leke deg i Midtbyens største sandkasse, bli med på ponniridning og la deg bli underholdt av alt det morsomme som foregår på sommerscenen. Her er det altså gode muligheter for å kose seg litt ekstra!

Gratis kulturprogram: Trylleshow, konserter og danseoppvisning

Kl. 12:00 hver dag starter Martnans kulturprogram på sommerscenen, og her kan du oppleve blant annet trylling, musikk og dans. En av Norges beste tryllkunstere og kjent fra Norske Talenter, Hans Henrik Verpe, tar med seg sitt energiske trylleshow for å underholde og fascinere både store og små. Trioen ”Bare Fjas og Blågras” vil med trestemt sang, banjo, fele og gitar ta publikum med på en musikalsk reise ut på den amerikanske landsbygda i ekte cowboystil. Finn deg en benk eller en flekk med grønt og la deg bli underholdt – her er det mye å glede seg til!

1400345_656928584341291_1652784236_o
MAGISK: En av Norges beste tryllekunstnere, Hans Henrik Verpe, vil underholde og fascinere både store og små med sitt energiske trylleshow på sommerscenen.

Bondens Marked, honningkake og internasjonal mat

For den som elsker mat, er Martnan en destinasjon for delikatesser fra både inn- og utland. Mat fra alle verdens hjørner fås kjøpt på årets Martna, og du kan glede deg til smaker og råvarer fra blant annet Italia, Nederland, Thailand og Spania. På Bondens Marked finner du mat fra skog, fjell og hav; hjort, villsau og laks, i tillegg til ost, søtbakst, ferske smultringer og spekeskinker fra lokale produsenter. Byens tøffe Foodtrucks fra Una Autopizzeria og Kompis stiller med smakfull håndmat laget på stedet. Til den som har honningkaken kjær, kan vi gledelig melde om at den vil man også i år få kjøpt.


IMGP3898
STORT MATUVALG: På Martnan vil du tradisjonelt sett kunne spise mye god mat - både internasjonale og nasjonale retter. Svelene på bildet over her er for mange en destinasjon i seg selv på Martnan. 

Aktiviteter på Martnan

Dette er noe av det du kan oppleve på årets Martnan i tillegg til kulturprogrammet:

Veitevandring: Opplev nye krinker og kroker i byen i St. Jørgensveita og Munkhaugveita.

Midtbyens største sandkasse: Her kan barna grave om side med de store maskinene på Tovet. Ta med bøtte og spade og bli med!

Ponniridning for de minste

Ansiktsmaling

Spill ekte trøndersk basse

Piknik i Stiftsgårdsparken: Kjøp deg deilig mat på markedsbodene og lån deg et piknikpledd i Stiftsgårdsparken.

Aktiviteter i Parkgården: I St. Jørgensveita kan du besøke Parkgården og ta turen ned i den gamle hvelvkjelleren. Barna kan kjøpe billett og delta på lærerike verksted i keramikk, glasskunst og toving, eller smi sine egne produkter i Rennebusmia. 

Sykkel- og bruktauksjon

Velkommen til liv og røre i Midtbyen!

Les mer: Martnans hjemmeside
Les mer: Martnan på Facebook
Les mer: Dette skjer i Midtbyen i juni
Les mer: Sommer i Midtbyen