Gå til innholdet

Smykkekunstens rockestjerne har inntatt byen!

Tone Vigeland, en av norges mest kjente kunsthåndverkere, stiller nå ut sine smykker og skulpturer hos Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Utstillingen kan du se mellom 26. januar og 1. april.

Tone Vigeland, Halssmykke (1980), tilhører Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. (Foto: Steffen W. Holden /Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Kunstneren selv bruker ikke smykker, men har fans over hele verden som står på vent for å få kjøpt et smykke laget av Vigeland. Hun er kjent for å lage kroppsnære smykker med uvanlige materialkombinasjoner og store romskulpturer i metall. Hun er en foregangsskikkelse innen brukskunst, og er en av få norske kunstnere som er å finne på museer verden over. Hennes smykker og skulpturer er å se i blant annet London, New York og Tokyo.


tone vigeland, sølvarmbånd 1997 Guri Dahl 2
Tone Vigeland, sølvarmbånd (1997) (Foto: Guri Dahl)

I anledning hennes 80- års dag viser Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum en stor retrospektiv utstilling med over 100 arbeider fra Vigelands karriere. Blant annet kan man være med på familieomvisning med verksted, søndagsomvisning med museets formidler, foredrag om norsk smykkekunst de siste 125 år, og foredrag med direktør for museet, Åshild Adsen om Tone Vigelands verker.Les mer: Er du glad i kunst? Besøk flere av Midtbyens flotte museer!

Les mer: Visste du at du kan benytte Midtbykortet ditt hos Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og andre museum i Midtbyen?