Gå til innholdet

Sommerens opplevelser i Trondheim


Årets sommer er fullspekket av gode opplevelser for store og små, ung og gammel La deg friste av musikalske nytelser, skuespill, lek og moro og kortreiste sommerlige smaker, og idrettsglede.
Et av sommerens flotteste høydepunkter: Olavsfestdagene 28. juli - 4. august.

Her er sommerens høydepunkter!

Fotballfeber - Kristiansten Festning // 14. juni - 15. juli

160610_Fotballfeber16_Åpningskamp_LS_62_MG_9263
Ikke gå glipp av siste innspurt av VM i fotball! På Kristiansten Festning kan du fram til finalen se alle kampene som spilles i Russland på en 60 kvm stor skjerm ute i det fri. Det er gratis inngang, og åpent for hele familien.

VG-lista topp 20 - Kristansten Festning // 18. juli

VG-Trondheim
VG-lista er årets høydepunkt for mange barn og ungdom! I år flyttes hele festen til Kristiansten Festning, og du kan oppleve hotte artister, musikk og god stemning den 18. juli! Hold deg oppdatert på hvem som kommer til Trondheim her. Arrangementet er gratis!

Olavsfestdagene - Ytre Kongsgård, Borggården m.m // 28. juli - 4. august

Borggården Foto Kjetil Strand
Fra 28. juli - 4. august fyller Olavsfestdagene Trondheim med fest og folkeliv for barn og voksne. Det blir konserter, unike opplevelser og i tradisjonstro et stort marked i Ytre Kongsgård. Årets tema er Kropp, og publikum stilles følgende spørsmål: Hva aksepterer du? Alt du trenger å vite om Olavsfestdagene 2018 finner du her.

Trøndersk Matfestival - Munkegata og Katedralskolen // 2. - 4. august

matfestivalen
Ta med deg tom kurv og sulten mage til Trøndersk Matfestival i Midtbyen 2.- 4. august. Denne festivalen har blitt Norges største lokalmatfestival med mange utstillere fra regionen samlet. Les mer om årets festival her

Bryggerifestivalen - Katedralskolen // 2. - 4. august

brygggeri
Smak spesialøl og håndbrygget øl både fra lokale bryggerier og andre regioner/land. Prøv mat og øl i god kombinasjon, og snakk med ekspertene. Mer informasjon om bryggerifestivalen finner du her. (Foto: Adressa// Annemona Grann)

Hot August Nights - Ulike byrom / Nyhavna // 10. - 12. august

Skjermbilde 2018-07-09 kl. 14.55.52
Norges største og kanskje mest innholdsrike arrangement for amerikanske biler tar plass i ulike byrom og på Nyhavna i år. Snakk med entusiastene, se lekre og fascinerende biler og la deg begeistre. I Midtbyen blir det cruising party og merkebiltreff. Les mer om Hot August Nights her

DumDum Boys - Sverresborg Folkemuseum // 10. august

slippbilde_small-1
DumDum Boys er en av selve pillarene i norsk rock gjennom tidene. Konserten på Sverresborg 10. august vil bli den største enkeltkonserten bandet har hatt i sin hjemby noensinne. Konserten er dessverre allerede utsolgt, men følg med her for potensielle billettslipp.

Åge Aleksandersen - Sverresborg Folkemuseum // 11. august

aleksandersen sverresborg 2015-58
"Trondheimsnatt" er blitt en tradisjon om sommeren! Åge og Sambandet er i sitt ess når de spiller på norges lekreste utendørsarena; Sverresborg Folkemuseum. I år har de med seg Ingebjørg Brattland på scenen. Det amerikanske bandet Dr. Hook er oppvarming. Les mer og finn billetter her

Marcus & Martinus - Sverresborg Folkemuseum // 14. august

MMnettside_hovedbilde
Tirsdag 14. august kommer endelig to av Norges mest populære popstjerner til Sverresborg Folkemuseum! Forvent et nytt show som er full av fart og masse energi. Konserten er desverre utsolgt, men følg med her for potensielle billettslipp.

A-ha - Sverresborg Folkemuseum // 15. august

websidehovedbilde
I sommer starter A-ha på en ny, elektrisk turné. Her har A-ha-fans mye å glede seg til; allsang og dansing til en gullrekke av låter. Se etter billetter og informasjon her

Pstereo - Marinen // 16. - 18. august

pstereo_trdby
Pstereo arrangeres på Marinen i Trondheim 16. - 18. august. Pop/rock-festivalen er Midt-Norges største i sin sjanger, og bringer i år med seg artister som Aurora, Sigrid, Gåte, Kraftwerk og mange fler. Mer info og billetter her (Foto: Pstereo)

Toppidrettsveka // 17. - 18. august

toppidrettsveka
Store deler av verdenseliten i langrenn møtes til sprintdyst i Trondheim Sentrum 17. - 18. august! Ikke gå glipp av idrettslyst på sitt beste. Les mer her (Foto: Trondheim24)

Armfeldt hærtog: 300års-markering - Kristiansten Festning // 20. august

Kristiansten-festning
Velkommen til markering av General Armfeldts hærtog. Opplev beltevogner, helikopter, flyvåpen, konserter, forestillinger og utstillinger. Arrangementet er gratis. Les mer her (Foto: Riksantikvaren)

Trondheim Gatekunstfestival 20018 - Ilsvika // 25. august

Skjermbilde 2018-07-10 kl. 10.54.01
Lokale og internasjonale illustratører og gatekunstnere setter sitt preg på bydelen Ilsvika. I det lille smuget mellom Spikerfabrikken og E.A. Smith Stål oppstår en helt ny verden. Du kan lese mer om festivalen her.

Trondheim Maker Faire - Kongens Gate // 24. - 25. august

trondheim maker faire
For alle kreative og problemløsende sjeler: Velkommen til verdens største oppfinnerfestival! Dette er et familievennlig arrangement med kule oppfinnelser, ideer og kreativitet. Her møter du alt fra forskere til garasjeoppfinnere. Les mer om festivalen her. (Foto: Ragnar Ranøyen Homb // Norwegian Creations)

Trondheim Triatlon - Munkholmen, Ilsvika, Marinen // 26. august

TT15svøm-1024x683
Triatlon består av sykling, svømming og løping, og er for de mest hardbarka sportsentusiastene blant oss. Deltakerne starter på Munkholmen, før de gjennomfører en krevende, men vakker reise i og rundt Trondheim. Les mer om arrangementet her. (Foto: Trondheim Triatlon)

Festningen - Kristiansten Festning // 31. august - 1. september

Festningen
Ny festival, på kanskje Norges vakreste arena: Kristiansten Festning! Kygo kommer til Trondheim, og i tilllegg kan du oppleve Arif & Unge Ferrari, Ary og mange flere. Arenaen er bynær, grønn og landlig, og byr på en helt fantastisk utsikt! Les mer om festivalen og finn billetter her.

Trondheim Maraton - Bykjernen // 1. september

trondheimmaraton
Trondheim Maraton inviterer til en sprek folkefest i Trondheims gater 1. september. Årets løype slynger seg rundt Nidelven og i flere av bydelen. Les mer om arrangementet her. (Foto: Stavanger Aftenblad)


Les mer: Spis i Midtbyen! Her finner du din nye favorittrestaurant!
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Shoppe i Midtbyen? Se butikkene her!