Gå til innholdet

Sommeroppskrifter fra restauranter i Midtbyen


Med sommer hører deilig og lett mat til. Fire gode restauranter i Midtbyen deler sine beste sommeroppskrifter som kan nytes på deilige sommerdager.
Hva med deilig sommerpasta med krabbe til middag eller lunsj i sommer? Oppskriften finner du lengre ned i artikkelen. (Foto: Morten Sliper/Alma´s)

Bror Bar & Burger: Spennende og smakfullt tacotilbehør

Pasjonsfruktvinaigrette: Pasjonsfruktjuice/puré tilsatt agavesirup og fersk limejuice. Perfekt dressing til salaten.

Mangosalsa: Grovkuttet fersk mango smaksatt med finkuttet rød chili og koriander.

Pico De Gallo: Kullgrillet paprika, røde chilis og habaneros skrelles og finkuttes sammen med finkuttet rødløk, tomat, koriander, hvitløk, fersk ananas og persille. Smaksettes med salt, pepper, agavesirup og fersk limejuice. Magisk salsa!

Guacamole: Grovmost avokado smaksettes med koriander, hvitløk, rød chili og fersk limejuice.

Syltet rødkål: 1-2-3 syltelake lages med god eddik, sukker og vann. Grovstrimlet rødkåk legges i laken over natten.

Tilbehøret serveres med favoritt kjøtt/fisk/veggis, hotsauce og tortillas.

BROR_taco Unknown
SPENNENDE: Hva med en vri på den klassiske tacoen? Hos Bror Bar & Burger får du her gode tips til skikkelig digg sommermat. (Foto: Foodora Norge)

Frati på Torvet: Dampede blåskjell med hvitløk og chili (Pepate de Cozze)

Til 4 personer:
2 kg blåskjell
1 stk Rød Chili, finkuttet
2 fedd hvitløk, finkuttet
1 stk løk i skiver
2 dl hvitvin
200 gr cherrytomat delt i to
Grovkvernet sort pepper, persille


Vask blåskjellene, kast de som er skadet eller knust.

Fres chili, løk og hvitløk i en kjele uten at det tar farge, ha i cherrytomatene og gi de litt varme slik at de sprekker litt opp. Tilsett blåskjellene, hvitvin og sort pepper etter smak, kok opp. Rør i kjelen slik at blåskjellene blander seg med sausen. Kok videre i 3-4 minutter til blåskjellene åpner seg.

Dryss over persille og servér straks, gjerne med grillet brød ved siden av.

Blåskjell fra Frati
DEL MAR: Lag spennende retter fra havet i sommer, blant annet deilige blåskjell. Her med oppskrift fra Frati. (Foto: Frati)

Alma´s ved Byscenen: Deilig sommerpasta med krabbe

Til 4 personer:
1 pk linguine
4 krabbeskjell
240 g cherrytomat
1 klype chiliflakes
2dl hvitvin
4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
40 g smør
2 ss mascarpone
1 sitron
1/2 potte basilikum


Kok pasta til 4 personer, som anvist på pakken. Del cherrytomatene i 4, kutt løken og hvitløken i tynne skiver.

Stek løk og hvitløk i olje på lav varme til det blir blankt, ha i hvitvin og chiliflakes og kok opp. Ha så i tomatene og la det koke i 1 minutt. Skru ned varmen og jevn sausen med kaldt smør og mascarpone, smak til med salt, pepper og saft av en halv sitron. Ha i krabbekjøttet og nykokt pasta. Serveres med grovkuttet basilikum på toppen.

Sommerrett Alma´s_Fotokred Morten Sliper_Alma´s
SIKKER VINNER: Smakfull pasta er ofte en favoritt blant både små og store. Prøv en ny variant med krabbe i sommer. (Foto: Morten Sliper// Alma´s)


Les mer: Her kan du spise i Midtbyen
Les mer: Dette skjer i Midtbyen i juli
Les mer: Vær turist i egen by i sommer!