Gå til innholdet

Stiftsgårdsparken får et lekent løft

Nå blir det enda hyggeligere å være barn i Midtbyen! Stiftsgårdsparken får nemlig et flunkende nytt og royalt lekeapparat – i tillegg til et langbord som kan brukes til både barnebursdager og foreldre som trenger en pust i bakken!

Slik blir den nye lekeplassen i Stiftsgården seende ut. Illustrasjon: Agraff arkitektur
I arbeidet med å gjøre Midtbyen til en morsommere plass å være for både store og små, ser en ny lekeplass nå lyset for første gang. Den 12. oktober blir det offisiell åpning av det nye lekeapparatet med tilhørende langbord for barn. 

Lekeinstallasjoner i Midtbyen har vært savnet av barnefamilier, og derfor passer det veldig godt å puste litt barnlig liv inn i vår alles kjære Stiftsgårdspark. Den grønne lungen har en flott og praktisk lokasjon, noe som forhåpentligvis  vil gjøre at det blir et naturlig valg for familier med barn å dra innom når de er i byen.

Stativet er blått, formet som en krone, laget i stål med tredetaljer og plassert over et støtdempende underlag. Det vil være som et lekehus hvor barna kan klatre og kose seg med lekedetaljene som er plassert på utsiden og sysle med sitt på benkene inne i stativet. Langbordet er tenkt som en plass man ta med seg barnehager, barnebursdager eller bare sette seg ned mens familien er på bytur. Det vil ha samme stil som lekestativet og ha en egen plass for rullestol eller barnevogn.

Lekeområdet er finansiert gjennom midler byrådet ønsker å bruke for å gi flere tilbud til barn og bidra til økt byliv. Disse midlene er disponert i samråd med aktører i Midtbyen.

Les hva kommunen skriver om krona i Stiftsgårdsparken her! 


Les mer: Velkommen til Barnas Bylørdag
Les mer: Midtbyens første veggmaleri er her!