Gå til innholdet

Ta med hele familien så ofte du vil på museum i sommer!

Visste du at Trøndelag har 11 museer og 24 besøkssteder som er spennende for både store og små? Med Sommerkortet fra MiST (Museene i Sør-Trøndelag) kan du dra på museum så ofte du vil i sommer!

For de musikkinteresserte er Rockheim en fantastisk plass å besøke, både for store og små. (Foto: Magne Gisvold/Rockheim)

I perioden 20. juni - 20. august får 2 voksne og ubegrenset antall barn besøke MiSt sine mange museer så ofte man vil, om man har Sommerkortet. Kortet koster kr. 500,- og kan kjøpes på nett her, hos Turistinformsjonen i Nordre gate, eller hos et av museene.

Rør, lek og lær

Utvalget av museer i Trondheim og omegn er et bonanza for barnefamilier. Museumsopplevelsene er mange, og lek og læring er en stor del av utstillingen hos de ulike museene. Variasjonene er store, og de aller fleste finner noe som vekker interessen. Om man skal tilbringe sommeren i Trondheim, hvorfor ikke krydre ferien med musikk, kulturhistorie, kunst og spennende opplevelser?

Kulturhistorie

Om du er nysgjerrig på kulturhistorie anbefales du å ta turen til Sverresborg Folkemuseum, Rørosmuseet, Norsk Døvemuseum eller Orkla Industrimuseum. Her kan man oppleve, samtidig som man lærer. Let etter troll i eventyrskogen, kjør gamle tog eller opplev livet I “gamle dager”.

Kjøp Sommerkortet her!

sommerkort
STORE OPPLEVELSER I ET LITE KORT: Sommerkortet vil sikre mange unike opplevelser for både små og store.

Kystkultur

Om vår rikholdige kyst trigger interessen, vil du finne mye kunnskap hos Museet Kystens Arv, Trondhjems Sjøfartsmuseum og kystmuseet. Her kan man blant annet bygge egen trebåt, besøke fiskeoppdratt eller fange krabber.

Kunst, design og musikk

Ønsker du å se mer av kunst og design, vil Trondheim Kunstmuseum i Bispegata og Gråmølna og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum kunne tilby flotte utstillinger du kan fordype deg i. Om musikk heller er din “greie”, ta turen til Ringve eller Rockheim; der kan du forvente store musikkopplevelser!

Les mer om de ulike museene her!