Gå til innholdet

Ta med passet og kryss grensa til nyåpnede La Border!

Noen ønsker å sette opp murer for å holde folk ute, andre ønsker velkommen inn! Med sitt satiriske og humoristiske konsept basert på den berømte muren som President Donald Trump ønsker å bygge på grensa mellom Mexico og USA, er den splitter nye burritobaren La Border et herlig tilskudd til Thomas Angells gate.

Foto: Midtbyen Management

Oscar Jiménez driver restaurant Frida, og var en av de som stod bak Tacopedia i sin tid. Han er derfor meget godt kjent med mexicansk mat, og har tatt med seg all sin kunnskap inn i åpningen av nye La Border.

- Vi serverer deilig «casual food» i form av Burritos og Tex Mex - alt hjemmelaget på gode råvarer så klart, forteller Oscar. Ingenting er laget på halvfabrikat, og vi serverer rykende fersk mat. I tillegg til burritos og Tex Mex har vi også Churros - en mexicansk dessert som friteres og serveres med sukker og karamell- eller sjokoladesaus.

30180606_10155674644652496_919978888_n
30185055_10155674644657496_221420086_n
30422041_10155674644647496_1915105519_n
FARGERIKE FRISTELSER: Mexicansk mat er fargerikt og fristende! (Foto: La Border)

Konseptet

Et observant øye vil raskt oppdage at konseptet på La Border henger nøye sammen, ingenting er tilfeldig. Vegger og bord er fargerike, og piggtråd (ikke ekte) rammer inn lokalet på en advarende måte. Den selvlagede disken og valg av belysning har et rustikk preg. Menyene er formet som norske, amerikanske og mexicanske pass. På veggen henger store utsnitt av landeområdene USA og Mexico, dekorert med kjente amerikanske og mexicanske personer. Lokalet er av mindre størrelse, men med smarte løsninger blitt svært innholdsrikt.

Hva er tanken bak konseptet og utformingen av restauranten som et «grensestopp»?

- Vi var opptatt av å presentere Nord-Mexicansk mat, og da vi jobbet med konseptutviklingen passet det jo veldig bra at noen ønsket å bygge en viss mur på grensa mellom USA og Mexico. Det gjorde designjobben veldig enkel og ga oss mange morsomme vinklinger. I tillegg til et fargerikt design på bord og vegger har vi valgt å bruke «spanglish» i tekstuelle uttrykk på søppelbøtter og i selve navnet på grensa. Mange mexicanere som har flyttet til USA snakker i dag «Spanglish» (En blanding av spansk og engelsk) og det synes vi var morsomt å benytte i konseptet.

30546182_10155674644462496_1944873982_o

30180296_10155674644832496_1697476098_n
30176314_10155674644327496_1448605328_o
RØD TRÅD: Konseptet til La Border er svært gjennomtenkt og stilig. Legg spesielt merke til menyene som er laget som norske, amerikanske og mexicanske pass.

Nattmat og sene åpningstider

Om du er lei av burger eller kebab til nattmat etter en tur på byen, er La Border stedet å dra de om du blir sulten, forteller Oscar.

- Vi har åpent fra kl. 11:00 – 04:00 på fredag og lørdag, og maten vi serverer på natta er like fersk som den vi serverer på dagen. Ellers har vi åpent 11:00 - 20:00 mandag til torsdag

På menyen kan du velge blant burrito med oksekjøtt, svinekjøtt, kylling eller vegetar med masse deilig tilbehør, nachos i tre ulike varianter og dessert. La Border har også skjenkebevilning.


Foto: Midtbyen Management // La Border



Les mer: Her finner du oversikt over spisesteder i Midtbyen

Les mer: Midtbykortet kan du benytte på over 250 brukersteder i Midtbyen