Gå til innholdet

Trondheim Calling 2020

Norges største nasjonale musikkonferanse og Midt-Norges største musikkfestival i vinterhalvåret er like rundt hjørnet - og de feirer hele 10 år. Få med deg mest mulig av jubileumshelgen! 

Fra 30. januar til 1. februar vil musikk- og konferansefestivalen prege Trondheims byrom og lokaler. Trondheim Calling består av to deler, en musikkfestival og en musikkonferanse. Hovedformålet er å feire ny norsk musikk, vise fram artister som er på vei mot et gjennombrudd og heve kompetansenivået innen norsk musikknæring.

«Til vinteren er det 10 år siden Trondheim Calling ble arrangert for første gang! Det som startet som et generasjons-opprør i musikk-Trondheim har med årene utviklet seg til en av landets største showcase-festivaler! I forbindelse med 10års-jubileet vil vi se fremover, mimre litt tilbake og ikke minst; by på masse ny norsk musikk!»
Trondheim Calling på Facebook  

Musikk

Helgen 30. januar – 1. februar 2020 kan du oppleve 100 konserter fordelt på 10 ulike scener i Trondheim sentrum med de mest spennende nye norske artistene! Trondheim Calling er en unik mulighet til å se morgendagens headlinere for første gang.

TYVEN_TC
Det er 10 offisielle spillesteder under Trondheim Calling 2020. Foto: Eline Kjøl Berg (bilde hentet fra trondheimcalling.no)

Konsertscenene: 
- Byscenen Hovedscene
- Byscenen Anneks
- TYVEN
- Vår Frue Kirke
- Lokal Scene
- Lokal Klubb
- Moskus
- Crispin Glover Record Shop
- Olavshallen Lille Sal
- Fru Lundgreen
Følg med på www.trondheimcalling.no for mer informasjon om billettsalg og artister.

Konferanse

Musikkonferansen Trondheim Calling 2020 åpner torsdag 30. januar, og foregår videre på fredag 31. januar og lørdag 1. februar.  Koferansen har et nasjonalt utgangspunkt, som trekker bransje og aktører fra hele Norge, samt et eget internasjonalt program med eksportfokus.

Alt det faglige skjer på dagtid, og blir avløst av et musikkprogram på kveldstid som er åpent både for delegater og publikum. Konferansen foregår i all hovedsak på Rockheim og Clarion Hotel og Congress på Brattøra.

Screen Shot 2020-01-15 at 11.28.59 Foto: Christina Undrum Andersen (bilde hentet fra trondheimcalling.no)

Verdt å vite

Etter konsertene fortsetter moroa inn i natta med DJs på utvalgte steder. En perfekt avslutning på en lang konsertkveld! Se hvor du kan dra her: Klubb/DJs på Trondheim Calling

Fredag under Trondheim Calling kan du starte konsertkvelden med Live Podcast-sending! Det blir deilig musikk og masse skravling! Inngang kun med Trondheim Calling-billett. 20 års aldersgrense. Se hvor det poddes her: Live Podcasts på trondheim Calling

I forbindelse med 10-årsjubileet holdes det en fotoutstilling på RockheimDet har vært konserter i små og store format, faglig påfyll, sur vind ute, og varme lokaler inne – full av nye musikkopplevelser. Denne galleriutstillingen presenterer utvalgte fotografier fra Trondheim Calling de siste 10 årene. Les mer om den her: Trondheim Calling 10 år – en fotoutstilling

fotoutstilling TC
Foto: Marius Berg (hentet fra trondheimcalling.no)

Les mer: Voi Voi - festivalen for et voksent publikum
Les mer: Midtbyens ferskeste butikker og restauranter