Gå til innholdet

Trondheim Calling for store og små

Når Midt-Norges største musikkfestival åpner dørene torsdag 31. januar er både små og store musikkelskere velkommen til over 100 konsertopplevelser fordelt på ti ulike scener i Midtbyen.

Foto: Trondheim Calling

Kjente og ukjente stemmer

På Trondheim Calling kan du oppleve artister som er på vei opp og fram, og som er nær det kjente «gjennombruddet». Kanskje ser du en artist i år som framover blir fast inventar på spillelisten din? Noen navn som hadde opptredener på Trondheim Calling i et tidlig stadium i sin karriere, og som nå er «allemannseie» i platesamlinga for mange, er blant annet Highasakite, Bendik, Pom Poko og The Fjords.

xl_artist_248_20181030034500_943058f2
AMANDA TENFJORD: Ålesundingen på 21 år har rukket å markere seg godt i bransjen siden sin Trondheim Calling-debut i 2017. Watch this space! (Foto: Thomas Rosser)

Årets lineup er som vanlig en herlig miks av demoartister, allerede etablerte og kjente artister. Noen navn blant årets spennende demoartister er blant annet Andrees, Anna Kajander, Catnip Cloud, og Mall Girl. Blant etablerte navn kan vi glede oss til Amanda Tenfjord, Fay Wildhagen, Jaa9, Pom Poko, og Karin Park.

Se alle artister for Trondheim Calling 2019 her

mallgirl_trondheimcalling
MALL GIRL:
En av årets demoartister er Mall Girl - et ungt Oslo-band som imponerer stort på sin vei mot den norske pop-scenen. (Foto: Trondheim Calling)

Gratis byprogram

Barnekonsert på folkebiblioteket med Juno, U18 konsert i Olavshallen med Jaa9, Linni og Sara & Arash og familiekonserter i Vår Frue Kirke kan alt i løpet av lørdag 2. februar oppleves gratis! Førstemann til mølla-prinsippet gjelder, så her er det lurt å planlegge nøye hvis du vil ta del i opplevelsen.

JUNO
JUNO: Inviterer alle barn med foreldre til gratis konsert på bibilioteket lørdag 2. februar. (Foto: Trondheim Calling)

Barnekonserten med Juno på Trondheim Folkebibliotek passer best for barn mellom 4-10 år, og trommer, sang, kontrabass og saksofon i harmoni vil gi barna en litt annerledesopplevelse hva gjelder det vi i dag karakteriserer som barnemusikk.

Til Olavshallen inviteres alle mellom 13-18 år til en konsertkveld i Lille Sal med Jaa9, Linni og søskenduoen Sara & Arash.

Familiekonsertene i Vår Frue Kirke innbyr til en konsertkveld fylt til randen med vakker musikk fra noen av landets mest spennende artister: Hollow Hearts, Jonas Ledang, Jarle Skavhellen og Anna Kajander. Gled deg - kirken er kjent for å ha god akustikk.

Se mer om byprogrammet her

Jaa9
U18: En av Norges beste rappere, Jaa9, kommer til Olavshallen for å briljere med sitt solo-reportoar på konsertkveld for ungdom i alderen 13-18 år. (Foto: Trondheim Calling)

En av landets beste musikkfestivaler

Trondheim Calling har på kort tid gått fra å være en musikkfestival på «lokalt nivå», til å bli et nasjonalt samlingspunkt for en hel bransje. Ved å dele festivalen i to deler; musikkfestival og musikkonferanse, skaper festivalen en scene som inviterer både artister, publikum og musikkproduksjon inn til fotte opplevelser i fellesskap. I følge festivalen selv er hovedformålet å feire norsk musikk, vise fram artister som er på vei opp, og heve kompetansenivået innen norsk musikknæring. Festivalen blir i 2019 arrangert for niende gang, og gjennomføres 31. januar - 2. februar

Les mer: Trondheim Callings nettsted
Les mer: Spise før konsert? Disse restaurantene finner du i Midtbyen