Gå til innholdet

Trondheim - Norges mathovedstad

Det er ikke uten grunn at Trondheim blir kalt Norges nye mathovedstad. Her finner du kokker og servitører med VM- og NM-titler, og i tillegg har vi noen av verdens beste og reneste råvarer ”rett rundt hjørnet”.  

BUGNER: Midtbyen har et rikholdig utvalg av spisesteder med ulike smaker, stil og meny. Her fra TAG Restaurant.

Når Dagens Næringsliv omtaler Trondheim som Norges nye mathovedstad, kommer det ikke som noen overraskelse på oss som bor her. Vi vet at vi både har kokker i verdensklasse, råvarer i verdensklasse og Norges beste matfestival. Så til dere som ennå ikke vet det: Oppdag matbyen Trondheim nå, og kom og smak på verdens beste råvarer fra Trøndelag!  

I Midtbyen ligger restauranter for enhver smak på rekke og rad. Her kombineres fantastiske lokale råvarer med både norske og internasjonale smaker fra for eksempel det asiatiske, indiske, franske, italienske, og meksikanske kjøkken. Alle som besøker Midtbyen finner garantert sin favoritt. Gourmetrestauranten FAGN, som fikk sin første Michelinstjerne i år, og ”klassikeren” i Carl Johans Gate, To Rom og Kjøkken, er to spydspisser som satser på høy kvalitet i alle ledd – fra råvarer, lokaler, meny, bar og personale til måten de formidler sin lidenskap for god mat og drikke på. 

Torvet,

som siden 2018 har vært under ombygging, begynner endelig å ta form. Allerede kjente spisesteder som Sabrura, Sot og San Sebastian åpner nye restauranter der i løpet av sommerhalvåret. Fra før har vi Frati, Døgnvill, Sushi Bar og Tulla Fischer. Sammen med den nye utformingen av Torvet skal dette blir byens nye møteplass.  

Nye Britannia Hotel

I hjertet av Midtbyen finner du ærverdige og staselige Britannia Hotel – hotellet som har huset kongefamilie, britisk overklasse, politikere, polfarere og internasjonale stjerner som Beyonce siden det åpnet dørene i 1870. Etter 2,5 år med totalrenovering åpnet det nyoppussede hotellet i all sin prakt i april i år.

257 nyoppussede rom, spennende restauranter og barer, en flott spa- og fitnessavdeling og kurs- og konferansefasiliteter gir deg den eksklusive komforten du forventer av et internasjonalt 5-stjernes hotell. Britannia Hotel byr på til sammen seks spennende mat- og drikkekonsepter: Fra spennende, uformelle restauranter og barer til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, ledet av Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher Davidsen. Britannia Hotel har også fått en helt ny vinbar med et imponerende utvalg av internasjonale viner. 

BritanniaHotel_Palmehaven_photoWilLee-Wright_107A7201_v2PALMEHAVEN i nye Britannia Hotel. (Foto: Wil Lee-Wright /Britannia Hotel)

Har du prøvd ”Endelig Mandag - Middag til 150”?

Mandag blir nå kanskje din nye favorittdag! Hver mandag mellom kl. 16.00 – 18.15 serverer nemlig 19 restauranter i Midtbyen en kvalitetsmiddag til kun 150 kroner.

Med "Endelig Mandag" kan du forlenge helgen med en rolig ukestart full av kulinariske opplevelser uten å måtte kokkelere eller ta oppvasken. Tilbudet har i løpet av 2 år blitt svært populært, og hver mandag er det knyttet store forventninger til menyene som legges ut på facebooksiden ”Endelig mandag Middag til 150,- i Midtbyen”.

Middag til 150 2019 FB Event 1920x10804

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim, 1. – 3. august

At Trondheim er Norges mathovedstad bekreftes også med den velrenommerte ”Trøndersk Matfestival”; Norges største lokalmatfestival. Den arrangeres i Midtbyen fra 1.-3. august 2019. Dit kommer 150 utstillere fra hele Trøndelag som byr på alt fra hav til høgfjell; det beste av lokalmat og matspesialiteter fra regionen.  Matfestivalen har også over 20 gratis barneaktiviteter, kurs og sceneaktiviteter.

Ølentusiaster gleder seg allerede til festivalen for spesialøl og håndbrygget øl som arrangeres samtidig med Trøndersk Matfestival. Koblingen mellom øl og mat står sterkt, og 20 bryggerier kommer med sine beste brygg. Trøndelag er en meget sterk region på dette feltet, med mange små og sterke mikrobryggerier. Fra Trøndelag deltar flere kjente håndverksbryggerier, og i tillegg deltar nasjonale spesialølprodusenter. Her kan du smake på et uhorvelig antall ølsorter – og lære mer om øl og mat.

Les mer: Her kan du spise i Midtbyen
Les mer: Bruk Midtbykortet ditt på kulinariske opplevelser, shopping og kultur!
Les mer: Sommer i Midtbyen - vårt sommermagasin