Gå til innholdet

Trondheim Pepperkakeby – bli med på bakingen!

 30. november skal en nydelig pepperkakeby ha vokst frem i Byhavens 3. etasje. Før den tid håper vi at trondhjemmere tar kjevla fatt, samler et knippe av sine kjære og lager flotte byggverk i hyggelige lag. Det blir ingen pepperkakeby uten pepperkakehus! 

Det er plass til alle i Trondheim Pepperkakeby!

Temaet for årets pepperkakeby er "En by for alle" og vi håper at nettopp alle ønsker å bidra! I en tid som for mange er ekstra vanskelig, skal Trondheim Pepperkakeby være et hyggelig fellesskap som bidrar til en varm og inkluderende førjulstid for alle.

Tenk så flott det blir når den vesle byen i byen bugner av pepperkakehus i alle størrelser og fasonger! Kanskje det hadde vært en hyggelig aktivitet å gjøre med kollegaer, eller på barnehagen du jobber? Ikke nok med at det er en koselig og sosial aktivitet i opptakten til førjulstiden, bidragene vil samlet sett bli en attraksjon folk i alle aldre kan glede seg over. Her trenger du ikke tenke på bygningskrav eller forkunnskaper! 

Hva har eller burde Trondheim ha for å være en by for alle? Hva gir deg julestemning? Om du vil lage et hus, en bedrift, et signalbygg fra Trondheim eller noe helt annet - det er opp til deg.


Varm opp med pepperkakehuspynting 16. november!

nathan-anderson-2URcG74EiLE-unsplash
Pepperkakebyen vil spre gledelig, inkluderende julestemning i desember. Foto: Nathan Anderson/Unsplash

Bak for en god sak

I tillegg til å løfte frem førjulsstemning, tjener pepperkakebyen en større sak. Overskuddet går til Stiftelsen Sorgenfri som jobber med å skape større rettferdighet, likeverd og forståelse mellom mennesker. De fleste av oss er kjent med Gatemagasinet Sorgenfri. Gjennom distribusjon og salg av magasinet får mennesker med utfordringer knyttet til blant annet rus og/eller psykisk helse, mulighet til å komme seg ut i arbeid. Gatemagasinets lokaler i Prinsens gate 55 er en møteplass hvor selgere kan møtes over en kopp kaffe eller et måltid. Overskuddet fra årets pepperkakeby skal blant annet bidra til å rehabilitere og drifte gatemagasinets lokaler.  Ved å synliggjøre mer av arbeidet til Stiftelsen Sorgenfri, er målet å skape mer bevissthet omkring utenforskap i ulike former.

Bli med på tidenes bakelag!

Hvis du/dere vil være med laget må dere huske å registrere bidraget i forkant, slik at Byhaven er sikker på at det er nok plass. Alle påmeldte får gratis inngang på utstillingen og er med i trekningen av flotte premier.  Alle byggverk må leveres i tidsrommet onsdag 20. november - fredag 22. november i utstillingslokalene i 3. etasje på Byhaven. Innlevering skjer mellom 15.00-20.00.

Bakekriterier: 

  • Hovedråvarene skal være pepperkake og/eller sukker
  • Alle byggverk leveres på en hvit, solid plate
  • Ingen størrelsesbegrensning så lenge bygget kan fraktes til lokalene (3. etasje på Byhaven)
  • Ta gjerne med led-lys/belysning som kan brukes til å lyssette byggverket ditt innenfra
  • Bygget skal stå utstilit tom. 31. desember og kan etter dette hentes etter avtale tom. 3. jan
  • Byggverket skal IKKE merkes med navn på de som har bakt, men kan selvfølgelig dekoreres med skilt, logo eller lignende.

Trondheim Pepperkakeby åpnes for publikum den 30. november og følger Byhavens åpningstider.
Inngangsbilletten for voksne er 75 kr, barn opptil 16 år har gratis inngang, mens student/honnør er 50 kr.


PLAKAT A3 Trondheim Pepperkakeby bli med å bake

Vi håper at byen vil bugne av pepperkakekunstverk i alle størrelser og fasonger innen desember starter!

Les mer: Julegatetenning med Askepott og Prinsen
Les mer: Bli med og skap magisk stemning på Julemarkedet
Les mer: Nyåpenet barneavdeling hos Alvar&Maija