Gå til innholdet

Trondheim Pepperkakeby vekker begeistring

Den 30. november åpnet Trondheim Pepperkakeby med brask og bram! Rita Ottervik og Sjetne Pikekor var tilstede og ønsket de mange fremmøtte velkommen! 

Det er plass til alle i Trondheim Pepperkakeby!

Temaet for årets pepperkakeby er "En by for alle". I en tid som for mange er ekstra vanskelig, skal Trondheim Pepperkakeby være et hyggelig fellesskap som bidrar til en varm og inkluderende førjulstid for alle.

Den vesle byen i byen bugner nå av pepperkakehus i alle størrelser og fasonger! Ikke nok med at det har vært en koselig og sosial aktivitet i opptakten til førjulstiden for de som har baket, så er bidragene samlet sett en attraksjon folk i alle aldre kan glede seg over.

Følg med på det som skjer her: Trondheim Pepperkakeby

nathan-anderson-2URcG74EiLE-unsplash
Pepperkakebyen vil spre gledelig, inkluderende julestemning i desember. Foto: Nathan Anderson/Unsplash

Baking for en god sak

I tillegg til å løfte frem førjulsstemning, tjener pepperkakebyen en større sak. Overskuddet går til Stiftelsen Sorgenfri som jobber med å skape større rettferdighet, likeverd og forståelse mellom mennesker. De fleste av oss er kjent med Gatemagasinet Sorgenfri. Gjennom distribusjon og salg av magasinet får mennesker med utfordringer knyttet til blant annet rus og/eller psykisk helse, mulighet til å komme seg ut i arbeid. Gatemagasinets lokaler i Prinsens gate 55 er en møteplass hvor selgere kan møtes over en kopp kaffe eller et måltid. Overskuddet fra årets pepperkakeby skal blant annet bidra til å rehabilitere og drifte gatemagasinets lokaler. Ved å synliggjøre mer av arbeidet til Stiftelsen Sorgenfri, er målet å skape mer bevissthet omkring utenforskap i ulike former.

Velkommen


Trondheim Pepperkakeby åpnet for publikum den 30. november og følger Byhavens åpningstider. Inngangsbilletten for voksne er 75 kr, barn opptil 16 år har gratis inngang, mens student/honnør er 50 kr.


Les mer: Hva skjer i desember
Les mer: Årets vakreste eventyr – Julemarkedet i Trondheim
Les mer: Nyåpenet barneavdeling hos Alvar&Maija