Gå til innholdet

Trondheim Torg 25 år - gratulerer med dagen!

Trondheim og Midtbyens storstue har nådd en ny milepæl og blitt en ”ung voksen”. Siden åpningen  i oktober 1992, har Trondheim Torg blitt hele byens møteplass. Alle veier fører til Rom, sies det.
Alle veier fører også til Trondheim Torg.
Å slå på stortromma er viktig når det er bursdag. (Foto: HK Link)

Et Trondheim Torg for alle

- Bursdager skal markeres, og i anledning 25-års dagen slo vi på stortromma og arrangerte både spennende aktiviteter og gode tilbud til kundene våre. Det er viktig for oss å skape liv og blæst i Midtbyen, og da ble det bursdagsfest.

Jomar Asbøll har vært senterleder i 21 av 25 år, og regner med at han kommer til å ”gå igjen” i butikkene på senteret. Sjefen sjøl har sammen med butikkene vært med på å bygge opp Trondheim Torg til det det er i dag – en naturlig møteplass for alle som ferdes i byen. Senteret har vært og er i stadig utvikling, og det fokuseres mye på å optimalisere utgangspunktet.

- For å ha et senter som er relevant for alle generasjoner, er det viktig med en god og oppdatert butikkmiks. Det kommer flere nyåpninger på senteret, og vi gleder oss til å presentere nye leietakere ganske snart. Rituals, Match og Thai Thai er noen av de som flytter inn på Trondheim Torg.

Historien sitter i veggene

Selv om spennende butikkmiks og urbane løsninger er en viktig del av Torget, er det utvidelsen av den gamle trehusrekka som ofte får mest oppmerksomhet. Jomar forteller at turister ofte kommer inn på senteret for å ta bilder av trehusene.

- Det bodde folk på loftene her ganske lenge. Det var trangt om plassen, men levestandarden på den tiden var jo ganske annerledes sammenlignet med dagens standard. Husene er fra  1700-tallet, og det ble gjort en møysommelig jobb for å konservere husene best mulig under byggingen av nydelen. Nå jobber vi med å få historiene til hvert hus nedskrevet, slik at vi kan montere plaketter og vise det fram til besøkende.

trehusrekka trondheim torg mapio.net
Foto: mapio.net

Gode minner og fokus framover

Hva er det beste du har opplevd i din tid som sjef her?

- Det er mye artig, og vanskelig å velge. Jeg er mest stolt over byggingen av trehusrekka, for ingen trodde vi skulle klare det. Det finnes et sterkt konkurransegen hos oss på Trondheim Torg, og det trigger meg å lykkes sammen med leietakerne. Ingenting er bedre enn å klare å snu motgang. Å lykkes er en god følelse.

Elefanten som møteplass, butikkmiksen og en eksklusiv kundeklubb gjør Trondheim Torg til en stor bidragsyter i Midtbyen. Det er viktig for Jomar og teamet å skape et levende sentrum gjennom miljøvennlige løsninger og spektakulære opplevelser.

- Vi gjør det vi kan for å skape aktivitet i byen. For noen år siden arrangerte vi vinterfestival, og laget et svært og bratt skihopp fra taket. Det var så bratt at noen av de mest profilerte utøverne innen freestylesporten ikke turte å kjøre ned. I tillegg til skøytebane på torvet så arrangerte vi også sprintrenn opp Munkegata. Det var ingen snø, så vi tømte bymarka for snø og fikk det kjørt ned til sentrum.  Ikke alle drar på hytta eller fjellet når det er fri, så da må vi trå til litt for de som velger å være hjemme i byen.

Hvordan ser framtiden ut for Trondheim Torg?

- Vi får stadig sterkere konkurranse fra handel på nett, og da gjelder det for oss å tørre å prøve nye ting, være først ute med ”det nye”. Det kommer til å skje store endringer i kjøpesenterverden framover, vi må bare klare å dra nytte av ny teknologi og tenke utenfor boksen. Ingenting kan slå det å kjenne og ta på det du ønsker å kjøpe, men så må det jo være lettvint å shoppe også. Vi er uredde og er klare for å kjempe for vår posisjon som en totalleverandør av det du trenger.

Hva er bursdagsønsket til Trondheim Torg?

- At  sentrum består. Vi skal bidra så mye vi kan, men vi må få sjansen.