Gå til innholdet

Turtips fra Axel Bruun Sport / Sport 1


Vinteren har endelig kommet til byen, og det betyr ofte "utetid". Enten du skal grille i hagen eller gå en tur i Bymarka, så trenger du godt utstyr og verktøy som gjør utetiden litt mer behagelig. Axel Bruun Sport gir her sine beste tips for deg som er lysten på frisk luft.
DET FINNES MYE DÅRLIG VÆR: ..men med riktig klær og utstyr kan turen bli riktig så bra, uansett vær. (Foto: Pexels)
Markedssjef Cathrine hos Axel Bruun Sport er en flittig turgåer, og foretrekker å være ute. Med erfaring fra både skog og fjell har hun bitt seg merke i utstyr som har gjort mange av hennes turer bedre. 

- Det er viktig å forberede seg når man skal på tur. Det er litt forskjell på en tur i Bymarka og en høyfjellstur, men været kan likeledes snu raskt, og da kan det kjapt bli en kjedelig tur hvis man ikke er forberedt. Tenker du på mat, klær, fottøy, skydd og sekk når du skal på tur, så er du godt i gang, forteller Cathrine.

Uten mat og drikke..

De fleste av oss kan denne regelen godt, og påfyll av energi når man er aktiv er viktig. Her er 5 ting som kan være kjekt å ha for vinterens utemåltider:

• Primus
Hvis du ikke ønsker å lage bål er en gassbrenner kjekt å ha med seg om man skal kokkelere i det fri. En Primus gir flamme med én gang, og er liten og lett å ta med seg i sekken. 

• Vaffeljern til bål/gassbrenner

Hvis du er lei av pølser og pinnebrød, må du prøve vafler! Et lite vaffeljern fra Eagle Sharp tar ingen nevneverdig plass i sekken, og er blitt et svært populært redskap å ta med på tur, enten dere er få eller mange.

• Bålgaffel
Med en bålgaffel trenger du ikke hogge ned deler av skogen for å få tak i en pinne som kan holde alle pølsene på plass. Bålgafler varer lenge, og er stødige å holde i når man skal grille.

• Drikkeflaske

Husk å alltid ha godt med veske tilgjengelig når du skal på tur, gjerne både kald og varm. Et godt tips er å benytte en «Hydro Flask». Dette er en flaske som holder temperaturen på innholdet stabilt. Flaskene finnes i mange ulike størrelser og farger, og kan benyttes som «mat-termos».

SPORT2
DET ENESTE SOM MANGLER: ..er mat! På bildet: Hydra Flask, Primus, bålgaffel og vaffeljern.

Kle deg godt!

Regel nummer én er å alltid ha ull innerst. Dette gjør at fuktighet transporteres ut fra kroppen, og man unngår å bli klam og kald. Skal man bevege seg aktivt i kaldt vær er det i tillegg viktig å være varm på steder på kroppen som lekker mye varme, som f.eks hodet, håndledd og ankler. Votter, lue og sokker er derfor nøkkelplagg.

Hva anbefaler du til føttene?

- Hvilket skotøy man skal bruke varierer litt på om man skal stå på ski, gå i dyp snø, gå i barmark og så videre. Men mitt aller beste tips for vinter og dypsnø er truger! Dette er et «verktøy» som har gjenoppstått, og gjør det lettere og mer behagelig å bevege seg i snø. Truger er lette å ta med seg, og kan enkelt festes på sekken, understreker Cathrine.

SPORT3
GODT KLEDD: Sekk, truger og en riktig flott anorakk som både er fin å se på, og god å ha på seg på tur er kjekt å ha.

Sekk og skydd

I jungelen av sekker man ofte finner i sportsbutikker, kan det være vanskelig å plukke den som er best for ditt formål. Cathrine anbefaler at man velger sekk basert på hvilke behov man har og kan få på turen. 

- På vinteren bør man alltid ha med seg litt ekstra klær i sekken, og da bør man velge en sekk som kan huse en dunjakke, votter, termos og andre saker man trenger. For en tur i Bymarka vil jeg anbefale en sekk på 30-40 liter, og noe større for høyfjellsturer. Vi selger veldig mange sekker fra Osprey, da de har god bæreevne og plass til diverse utstyr.

Hva med skydd mot vinden?


- Skulle det begynne å blåse kaldt så kan faktisk riktig skydd være forskjellen på liv og død på høyfjellet. Men selv om du skal på tur i lavlandet, så er en vindsekk veldig kjekk å ha! Denne beskytter godt mot vind og har ofte plass til mange mennesker. 

Hva er det aller viktigste på tur da, Cathrine?


- Det er å nyte naturen, og rett og slett kose seg!

Tekst & foto: Kathrine Krane // Midtbyen Management

Teksten har tidligere blitt publisert på midtbyen.no, men deles på nytt til glede for nye lesere.

Les mer: Her finner du nærmere informasjon om produktene
Les mer: Du kan benytte Midtbykortet ditt hos Axel Bruun Sport /Sport 1!