Gå til innholdet

Unike butikker du bare finner i Midtbyen

Midtbyen har flere titalls butikker du ikke finner andre steder i byen. Noen av dem er gamle og tradisjonsrike, andre helt nye. De kan være frittstående og familiedrevne eller tilhøre store kjeder. Ekspertise, service, unike konsepter, kvalitet og design er nøkkelord for dem alle. Men det viktigste er: Du finner dem bare i Midtbyen. 

Pretty Sporty har en innbydende fasade, med en lekker, rosa touch.

Peak Performance (Kjøpmannsgate 42)

Funksjonelle klær av god kvalitet finner du hos Peak Performance nederst i Olav Tryggvasons gate. Kolleksjonen er godt tilpasset typisk “trøndervær” -  sommer, vinter, høst eller vår. Skulle du være uheldig å ødelegge jakken din,  får du den reparert – Peak Performance har nemlig reparasjonsgaranti.


Pretty Sporty (Olav Tryggvasons gate 30)

Pretty Sporty er en skikkelig godteributikk for sporty jenter med et utvalg treningsklær- og utstyr du ikke får kjøpt andre steder. Innehaver Julie Wiggen har fokus på mote og funksjonalitet og appelerer til damer i alle aldre. Pretty Sporty er en av få butikker i Norge og Skandinavia som fokuserer på treningstøy og utstyr kun for damer.

Angen (Dronningens gate 32)

Angen er klesbutikken for den moderne kvinne i alle aldre, og er kjent for å ha komfortable snitt på sine kolleksjoner. Butikken har eksistert i Trondheim siden 1953, og er den eneste i byen som selger merket Samun, som har klær i størrelse 40-54.

Abbys Tekstiler_AbbyAbby´s Tekstiler

Abby´s Tekstiler (Søndre gate 25, inng. Brattørgata)

Abby´s Tekstiler er en formidabel sybutikk hvor du finner alt du behøver for å skape håndlagede kreasjoner med tekstil. Du kan velge blant 1000 forskjellige stoffer i ulike farger og mønstre fra merkevarer av meget god kvalitet fra USA, Finland og England. Om du er interessert i håndarbeid, kan du boltre deg i spennende oppskriftshefter, designmagasiner, bøker og tilbehør til symaskinen i denne butikken. Abby´s tekstiler tilbyr også mange forskjellige typer kurs hvor du blant annet kan bestemme selv hva du vil lære.

Sarah Panter (Mercursenteret)

Sarah Panter er byens og Norges eneste pantebutikk for klær.  Konseptet er svært miljøvennlig og ikke minst spennende! Har du pent brukte klær, sko, vesker eller tilbehør som ikke passer lenger, kan du pante disse mot penger i butikken. Vareutvalget varierer derfor hele tiden, og kundene kan selv være med på å påvirke hva man kan få kjøpt. Selv om klærne er second-hand, er butikken like pent og stilig innredet som en hvilken som helst annen klesbutikk, og klærne er godt renset. Du kan pante klær mandag - onsdag mellom kl. 10.00 - 20.00.

sarahpanter
Sarah Panter


Lanullva
Lanullva

 

Lanullva (Søndre gate 19)

På en gård i den idylliske bygda Lyngstad på Nordmøre levde Brit Vinje Lyngstad lykkelig med ektemannen Eilif. Hans arbeid på gården og i skogen gjorde ham ofte kald og frossen. Det ville Brit gjøre noe med, og det som begynte som hennes varme omsorg for sin kjære ektemann, har gradvis utviklet seg til ulleventyret Lanullva. Alle klærne i butikken er i 100 % merinoull og er Økotex 100-sertifisert. Det betyr at klærne er helt fri for allergi- og kreftfremkallende fargestoffer. Lanullvas unike strikkemetode gir stoffet mange små hull som fylles med et isolerende luftlag mot kulda. Klærne er rett og slett strikket med luft og kjærlighet.

Gullsmed Dahlsveen (Olav Tryggvason gate 24)

En av byens eldste gullsmeder finner du på hjørnet av Olav Tryggvasons/Nordre gate. Her kan du velge og vrake mellom de vakreste diamanter og trendsettende merker som Georg Jensen, Ole Lyngaard, Gid, Viventy og Bjørg. Går du med planer om å fri til din bedre halvdel, så kan du velge mellom mange ulike stiltyper. Som de sier; “diamonds are a girls best friend”.
 

Yellowkorner (Carl Johans gate 14)

Yellowkorner er den første og eneste butikken i Norge av dette franske fotokonseptet som stiller ut og selger fotografier fra hele verden. Med mer enn 10 års erfaring verden over, er Yellowkorner en av de ledende aktørene innen kunstfotografi. Skulle du ønske unike bilder og kunst på veggene dine, er dette definitivt butikken du må ta turen innom.

Yellowkorner
Yellowkorner

Urmaker Næss (Byhaven)

Den beste servicen får du hos en ekspert! Hos Urmaker Næss kan du stole på en sterk fagkompetanse. Urmakeri består av mer enn å skifte et batteri – det er en ingeniørkunst i seg selv å sørge for at klokken du har kjøpt fungerer optimalt. Om du har et gammelt arvestykke, lommeur eller en vintageklokke, har det godt av et lite “spa-opphold” hos en ekte urmaker.

Lille Martine (Byhaven)

Lille Martine er en frittstående butikk som selger klær og sko til jenter og gutter i alderen 0 -14 år. Butikken ble etablert i år 2000, og regnes i dag som Trondheims ledende spesialbutikk i barnetøy! Lille Martines varemerke er at det skal være lekkert, fristende og litt annerledes. Kvalitet er en selvfølge, og du får alltid ekstra fin innpakning når du handler her.

Menswear (Dronningens gate 28)

Leter du etter den klassiske herrestilen? Da er Menswear stedet. Her finner du dress, smoking, skjorter og tilbehør med et moderne snitt. Stoffene som brukes i dressene kommer fra Italias fremste veverier, som Ermenegildo Zegna, Loro Piana og Cerruti.

Cornelias Hus (Nordre gate 6)

Midt i øvre del av Nordre gate finner du skattekisten Cornelias Hus. Butikken er en oase av design, interiør og flotte klær. Til jul omgjøres butikken til et eventyrland, og er virkelig stedet å besøke for å komme i julestemning. Her finner du populære merker som byTimo, Cathrine Hammel, 2nd One, Blue on Blue, Frederik Bagger og Ganni. 

Cornelias Hus_bord
Cornelias Hus

Aagaard (Dronningens gt. 9)

Med lange familietradisjoner og en dyp lidenskap for varehandel, er Aagaard 1876 en av Midtbyens beste leverandører av skinn, lærvarer og reiseutstyr. De kan skilte med å være den eneste butikken i Norge som selger det eksklusive merket Longchamp Paris. 

Aagaard
Aagaard 1876


Les mer: Hos butikkene i artikkelen, samt 250 andre brukersteder og butikker kan du benytte Midtbykortet!

Les mer: Flere butikker og restauranter du bare finner i Midtbyen

Les mer: Hva skjer i Midtbyen?