Gå til innholdet

Unike butikkperler i Midtbyen

Midtbyen bugner av unike butikker med særpreg. Det spiller ingen rolle hva du er på utkikk etter, for kategoriene er mange og utvalget stort. Her er en liten smakebit på noe av det du kun finner i hjertet av Trondheim.

Shine i Thomas Angells gate er verdt et besøk!

Vi elsker det unike, og noe av det som gjør Midtbyen så spesiell er nettopp de unike butikkene du finner rundt omkring. Enkeltstående butikker, eksklusive butikker med sortiment det skal være vanskelig å oppdrive hvor som helst – kanskje til og med i det hele tatt.  

Klær og sko 

Hvis det er klær eller sko som står øverst på handlelisten er listen lang over plasser du burde besøke. Har du for eksempel vært innom Hærlighet – lille København? Kjøper du klær eller interiør her, eier du noe som ikke mange andre kan skryte av. Eller Shine? En nydelig innredet butikk hvor man kan drømme seg langt, langt bort. I tillegg til klær, vesker og annet tilbehør, har de både smykker og hudpleieprodukter. 

189EB5FC-3FB9-4457-8F63-280E27D60A4ASHINE: Tar du turen hit er du garantert ikke bare en ordentlig opplevelse, men også et helt fantastisk og unikt vareutvalg, ekstremt god service og et ønske om å komme tilbake. Muligens flytte inn. 

Livid Jeans har et unikt og forfriskende konsept, med sin kule avdeling symaskiner som du raskt får øye på etter du har studert klærne på vegger og benker. Her inne er det denim som gjelder, og trenger du hjelp med reparasjoner er ikke disse symaskinene bare til pynt. Med vintageavdeling i kjelleren, er handleopplevelsen komplett. 

Lanullva er en fargerik butikk med en nydelig bakgrunnshistorie om hvordan deres unike strikkemønster ble til. Som navnet tilsier er det ull, nærmere bestemt merino-ull som utgjør butikkens produkter. Her finner du myke, deilige plagg til både store og små. 

7594F81B-A2CA-4F29-A4B3-6A491F47B0D6LANULLVA: Har kun to butikker i hele landet, og én av de finner du i Søndre gate. Verdens beste ullkvalitet, og verdens hyggeligste betjening i butikken.

Boutique Bello har et bredt utvalg av både klær og sko. Her plukkes produktene ut med omhu, fra ulike produsenter i Europa. Ofte er de selv involvert i prosessen av produksjonen til produktene, noe som gjør at det er vel verdt å besøke dem hvis du er på utkikk etter det helt eksklusive. 

Carma er butikken for stilsikre kvinner! Her har de virkelig alt du måtte trenge, og fører merkevarer fra kjente og kvalitetsbevisste designere.

Bogart.Cosmo er en familieeid bedrift med lange tradisjoner innen kleshandel her i Trondheim. Du finner dame- og herreklær i mange eksklusive merker, samt et godt utvalg sko. 

296986CC-3DEC-4298-9C4D-69DA8B1CCE3FBOGART.COSMO: En familieeid bedrift som lenge har vært et yndet shoppemekka for mange i Midtbyen.

Interiør 

Er det interiør som interesserer deg er det mye å velge mellom. I Alvar & Maijas lokaler har de hele to etasjer du kan kose deg med. Her finner du møbler, tekstil og interiør i en nydelig og stilren blanding. C.I Pedersen er også enestående på interiørfronten og alltid en spennende plass å besøke når man vandrer gatelangs på jakt etter skatter. 

C32F48B6-02DC-496B-A42A-A96AF8CB987EFINSK DESIGN: Alvar & Maija er en svært, svært unik perle av de mange som finnes i Midtbyen. Butikken holder til i Olav Tryggvasons gate, og er en butikk som man ikke kan gå glipp.

Mat og drikke

Når det gjelder søtsaker kan vi nevne Sjokoladebutikken som har et deilig utvalg søtsaker. Her kan de friste med både konfektbiter, smågodt og smakfulle sjokoladeplater – og mye mer! Det er lett å la seg friste her! 

A34958AE-FCA1-4355-8281-F10133EB1F45
FRODIG DISK: Den som ikke lar seg friste av denne disken..

Mens Sjokoladebutikken har en lang historie og er godt etablert i Midtbyen, er Sweet Gate nyetablert både her og i Norge for øvrig. De byr på sjokolade, kaker og mye mer!

På drikkefronten er Gulating en spennende plass å stikke innom. De har over 400 sorter øl og brenner for faget sitt, så her kan du helt sikkert både lære noe nytt og få med deg spennende drikkevarer hjem.    

Dette var bare en smakebit av hva man kan finne i Midtbyen, det finnes mengder av flotte og unike butikker. Se deg godt rundt neste gang og blir nysgjerrigheten din pirret av en butikkfasade er det bare å titte inn. Kanskje finner du din nye favoritt!

Les mer: Butikkoversikt i Midtbyen
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt