Gå til innholdet

Uteservering på Torvet i sommer


Arbeidet med å fornye Torvet er kommet langt. Selv om det er et år igjen til alt er ferdig, blir det allerede i sommer flere serveringssteder langs Kongens gate.
Uteserveringen hos Døgnvill er godt besøkt i finværet. (Foto: Torvprosjektet)

Frati har utvidet sin uteservering, mens Døgnvill kan benytte området langs fasadene i Kongens gate og Munkegata. San Sebastian åpner dørene igjen i juni, og kan ta i bruk arealet langs fasaden til uteservering. Videre mot Nordre gate er det servering ute både hos Sushi Bar og Starbucks.

IMG_4473UTESERVERING: Frati har åpnet sin flotte uteservering og vil i sommer være en av flere som tilbyr uteservering. (Foto: Torvprosjektet)

Nytt restaurantkonsept

I Matzowgården, hvor Turistinformasjonen tidligere holdt hus, åpner et helt nytt restaurantkonsept med 170 spiseplasser inne og nesten 200 ute. Restauranten Sabrura/ Sot åpner i løpet av juni, og da vil deler av uteserveringen også kunne tas i bruk.

Se illustrasjonene: Slik blir Torvet etter fornyingen!
Les også: Det nye Torvet får opp mot tusen offentlige sitteplasser 

IMG_20190524_164124
FOLKELIV: Folkelivet er på vei tilbake til Torvet! Mange har allerede tatt i bruk de nye benkene, selv om mye gjenstår før alt er helt ferdig. (Foto: Mathias Midtbøe)

Arbeid på Torvet i sommer

Fra 1. juni går Torvet-prosjektet inn i sommerfasen. Det betyr at byggearbeidet er trukket lenger bort fra fasadene. Fram til 1. september blir det større plass for både publikum og næringsliv langs bygningene som omkranser Torvet.

De mest omfattende gravearbeidene er nå ferdig. Videre framover vil arbeidet i all hovedsak konsentreres rundt steinlegging og møblering av resten av Torvet.

Arbeid i sommer:

  • Kongens gate:  legging av smågatestein i wienermønster (buemønster)
  • Sommerveita: får gatevarme og storgatestein
  • Torvet: arbeidet med skiferlegging og gatevarme fortsetter inne på torvflata

Entreprenøren tar ferie uke 29 og 30. Det betyr at det ikke vil foregå arbeid på Torvet fra 15.-28. juli.

Les mer: Torvet bygges smart og fremtidsrettet

Ønsker du nyhetsbrev fra Torvet i Trondheim? Meld deg på via nettsiden www.torvetitrondheim.no.