Gå til innholdet

Vær turist i egen by!

Bruke sommertiden til å være turist i Trondheim og oppdag de mange spennende aktiviteter og opplevelser byen vår har å by på. Besøk kjente og ukjente steder - og ta det tid til å utforske. La deg inspirere og legg planer for sommeren.

2. Vær turist i egen by og utforsk byen til fots i Trondheims vakre og historiske omgivelser, som her på idylliske Bakklandet. (Foto: CH-visitnorway.com)

1. Martnan, 26.-28. juni

Martnan er en yrende folkefest på Torvet, med lange tradisjoner. Ca. 200 utstillere med spennende varer og et rikt kulturprogram gjør Martnan til et av sommerens høydepunkter for alle som befinner seg i Trondheim disse tre junidagene. Les mer om Martnan her

2. Utforsk byen til fots eller på en segway

Smale brosteinsgater med pittoreske trehus, Stiftsgårdens herskapelighet, Vår Frues rustikke klokketårn, lykkens portal og bryggerrekka. Dette er bare noen av synene du kan nyte til fots i Midtbyen. Føler du for en skikkelig gåtur, kan du prøve Midtbyrunden; en merket tursti på 6,7 km. Synes du det blir litt langt å gå og har lyst på litt mer fart, tilbyr Visit Trondheim den komplette opplevelsen: 1,5 timer rundt i Trondheim by på en segway - den absolutt morsomste måten å forflytte seg rundt i byen på.

image
2. Utforsk byen til fots eller på en Segway (Foto: CH-visitnorway.com)

3. Lån en sykkel

Er sykkel mer din greie? Da kan du selvsalgt bruke en bysykkel! Med Bysykkel Trondheim kommer du deg raskt og enkelt rundt. Det er alltid et stativ i nærheten. Last ned appen "Bysykkel Trondheim", og følg instrukser for lån av sykkel der.  

4. Finn skatter på Bryggerekka Bruktmarked

Bryggerekka Bruktmarked arrangeres i Kongens gate allmenning, Kjøpmannsgata, hver søndag 10-16 i hele sommer.
På Trøndelags største utendørs bruktmarked får du også hjemmelaget mat og håndverk. Gå på skattejakt blant brukte klær, bøker, sykler, LP-plater og mye annet. Ta en kaffe og noe godt å bite i, gå ut på trepiren som strekker seg over Nidelva og se bryggene speile seg i vannet.

kayak-trondheim-nidelva-norway-194
5. Se byen fra elva stående på padlebrett eller med kajakk. (Foto: Trondheim Kajakk)

5. Se byen fra elva

Nidelva slynger seg som en blå tråd gjennom byen. Sittende i en kajakk eller stående på et padlebrett som du leier av Trondheim Kajakk kan du oppleve byen fra et annet perspektiv enn du vanligvis gjør. Bli med på én av de faste dag- eller kveldsturene eller få en skreddersydd opplevelse. Les mer her

6. Gå på festival

Sommer-Trondheim er arena for et mangfold av små og store festivaler og arrangementer. Foruten Martnan er det Olavsfestdagene med middelaldermarked og konserter i hele spekteret av sjangre, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen samt musikkfestivalen Pstereo som trekker det største publikummet. Samme helga som Pstereo arrangeres kan du også oppleve Toppidrettsveka hvor du kan se langrennseliten suse rundt på rulleski i bygatene.


Gourmet walk i Midtbyen
7. Bli med på en city-walk! Hva med gourmet- eller kaffe-walk i sommer? (Foto: Fjørtoft & Five)

7. City-walks

Det finnes mange måter å oppdage Trondheim på. Hva med en kaffe-walk, gourmet-walk, bryggeri-walk, kunsthall-walk med lunsj, burger-walk eller fiske-walk? Vi lover en fin opplevelse uansett hva du velger! Se bare her:

* Bryggeri-walk: ØX Tap room - Habitat og Monkey Brew - E.C Dahls Bryggeri.

* Kaffe-walk: Sellanraa Bok & Bar - Dromedar Kaffebar i Olav Tryggvasons gate -  Jacobsen & Svart kaffebrenneri.

* Gourmet-walk: To Rom og Kjøkken - Fagn - Folk & Fe.

* Kunsthall-walk med lunsj: En guidet omvisning på ca. 45 minutter med påfølgende lunsj fra Sellanraa bok & bar.

* Burger-walk: Døgnvill burger & bar - Bror Bar – Cowsea.

* Fiske-walk: SushiBar Ravnkloa - Havfruen - Baklandet Skydstation.

Mer informasjon om de ullike walks, priser og booking finner du på www.visittrondheim.no

Les mer: Fotballfeber i Trondheim 14. juni - 15. juli
Les mer: Les vårt sommermagasin!
Les mer: Spise i Midtbyen?
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt!