Gå til innholdet

Velkommen til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen 2. - 4. august!

Lykkelig er den som har arvet en håndskrevet kokebok med sirlig skrift fra en farmor, oldemor eller bestefar. Kunnskapen er gjerne samlet mellom to permer i en blanding av utklipp og håndskrevne notater.  Årets tema under Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen 2. - 4. august er røtter.

Årets tema for matfestivalen er "Røtter".

-Trøndelag har vært og er Norges spiskammers. Røtter er en feiring av dette! Vi feirer tradisjonene, kunnskapen og bestemors gamle kokebok, sier leder for Oi! Trøndersk Mat Og Drikke, Aslaug Rustad i en kommentar. - Har du ei gammel oppskrift som du fortsatt benytter? Hva er historien bak den, og hva betyr den for deg nå?

Landets største lokalmatfestival

Trøndersk Matfestival samler 150 utstillere 2.-4. august, i hjertet av Trondheim.

- Utstillerne er våre artister, og de dekker/inviterer til fest fra Kongensgate øst, over Torvet og ned hele Munkegata til Nidarosdomen. For mange av produsentene er det viktig å stå sammen i et fellesskap, for å vise fram mangfoldet av matspesialiteter og matopplevelser fra sin region. De siste årene ser vi at flere regioner samler seg, og i år kan du besøke 12 lokale regioner fra Oppdal til Namdalskysten. I tillegg anbefaler vi et stopp hos Bondens Marked, enkeltutstillere, og ikke minst produsenter med økologiske produkter.

Les årets festivalmagasin her!

MATFESTIVAL
FESTIVALOMRÅDE: Slik blir plasseringen av årets festivaler. Nytt av året er også at Bryggerifestivalen vil finne sted i bakgården til Trondheim Katedralskole.

Bryggerifestivalen – om mat og øl

- Bryggerifestivalen finner du i år inne på uteområdet til Katedralskolen. Her skal vi lage byens triveligste oase, hvor du kan nyte godt håndtverksøl i lag med gode venner. På Bryggerifestivalen finner du 25 bryggerier, hovedsakelig fra Trøndelag, i tillegg til utvalgte nasjonale og internasjonale bryggeri. Bryggerifestivalen skal være en kunnskapsfestival om øl og mat. Her kan du snakke med bryggerne og lære mer om deres ulike ølsorter, og få tips fra de tre festivalrestaurantene om hvilken mat som passer best til de ulike øltypene. Bryggerifestivalen arrangeres for 6. gang, og vi merker en stor interesse hos publikum for koplingen øl og mat, avslutter Aslaug Rustad.

Les mer: Sommerens opplevelser i Trondheim
Les mer: Spis i Midtbyen! Her finner du din nye favorittrestaurant!
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Shoppe i Midtbyen? Se butikkene her!