Gå til innholdet

VG-lista Topp 20 inntar Festningen!


Er du klar for årets kuleste konsertopplevelse? I år tas VG-lista Topp 20 til nye høyder, når scenen flyttes til Kristiansten Festning! Ikke gå glipp av en av sommerens musikalske høydepunkter onsdag 18. juli!

VG-lista har en spesiell plass i mange hjerter, både unge og gamle. Deler av Norges musikkelite samles til fest - i år på Festningen. I grønne og skjønne omgivelser blir årets VG-lista litt utenom det vanlige for både artister og publikum. Programleder Martin Holmen vil lose publikum gjennom en festaften uden sidestykke. For fest, det blir det garantert!

Hvordan kommer jeg meg til Festningen?

Kristiansten Festning ligger sentralt i Trondheim, med gangavstand til bykjernen. Vi anbefaler på det sterkeste at du tar bussen til Festningen (se rutetabellene hos AtB her), sykler, eller rusler opp fra sentrum. Hvis du kjører bil vil vanlig parkering rundt området være gjeldende. Vi anbefaler da at du parkerer bilen i ett av byens mange parkeringshus og går opp til Festningen.

03 - Krisitansten Festning
NY ARENA: Kristiansten Festning er ny arena for årets VG-lista Topp 20. (Foto: Visit-citys.com)

Innslipp og konsertstart

Innslippet til Golden Circle (begrenset område rett foran scenen) vil kun være åpent mellom kl. 17:00 – 17:15. Det er derfor svært viktig at de som skal inn dit møter opp i riktig tid. Selve konserten starter på slaget kl. 18:00 og vil vare i ca 2 timer, til kl. 20:00. Les mer om Golden Circle her

Her finner du arrangementet på Facebook!

Aktiviteter

Området utenfor konsertområdet åpner dørene kl. 12:00 den 18. juli. (Konserten starter kl. 18:00) Her kan du bli med i konkurranser om å blant annet vinne billetter til Golden Circle, få smaksprøver og give-aways og lade telefonen din fra Telia, Burger King og Henning Olsen.

JESPER
KOMMER TIL TRONDHEIM: Jesper Jenset er én av artistene som kommer til Trondheim. (Foto: VG-lista)

Artistene

På scenen vil artister fra både inn- og utland komme. Du kan glede deg til å oppleve blant annet: Tomine Harket, Jesper Jenset, Vidar Villa, Amanda Delara, Temur og ikke minst Mads Hansen. Flere artister ser du her. Konsterten vil bli direktesent på VGTV, NRK og NRK Radio

Les mer om arrangementet her!

Festivalvett

VG-lista er svært opptatt av at du skal få en fin opplevelse, men samtidig være trygg. Sikkerheten er godt ivaretatt på dette arrangementet, men som engasjert publikummer kan du også hjelpe til! Her er derfor noen tips om godt festivalvett:

- Gjør deg kjent: I forkant av konserten må du orientere deg om hvor du finner førstehjelp, (nød)utganger, og møteplass. Da vet du hvor du skal gå om behovet melder seg.

- Lytt til kroppen: Spis godt og drikk rikelig med vann. Sol og mange timer med venting gjør at kroppen trenger mer væske. For mer informasjon se punkt om mat og drikke.

- Si fra hvor du går: Si fra til vennene dine om du forlater konserten, eller finner deg en annen plass.

- Bruk hodet: Ikke bland deg opp i slagsmål, publikumsbølger, eller andre situasjoner som kan bli farlige. Tilkall våre vakter om nødvendig, de er der for å passe på deg. Vær oppmerksom på gjenstander som blir kastet fra scenen, slik som t-skjorter, trommestikker, give-aways eller lignende.

tomine
KOMMER TIL TRONDHIEM: Tomine Harket spiller på scenen på Festningen 18. juli.

- Lytt til erfarne festivalfolk: Følg oppfordringer fra vaktene, scenepersonell og konsertens storskjermer. De er der til ditt eget beste.

- Ikke spre rykter: Lytt til beskjeder fra arrangøren. Ikke spre usannheter og rykter. Det kan skape uro og usikkerhet.

- Ikke vær i veien: Det vil være mye folk på konserten. Hold områdene rundt nødutganger, møteplasser, serveringssteder og toaletter åpne (toaletter gjelder kun Rådhusplassen). Det er mye hyggeligere å stå der andre ikke skal gå.

- Vær forsiktig: Ikke press på i køer eller foran scenen. Uforsiktighet kan føre til at du skader deg selv eller andre.

- Snu i tide: Kom i god tid til konserten om du ønsker å stå i nærheten av scenen. Det kan virke voldsomt å stå langt fremme på en konsert. Om dette er din første konsertopplevelse gjør vi oppmerksom på at man står tett på andre folk og at mange blir veldig ivrige. Blir det trangt og ubehagelig anbefaler vi å bevege seg ut mot siden eller skrått bakover. Dette er den enkleste veien ut.

- Ta vare på hørselen din: Ørene skal gi deg musikkglede hele livet. Ta vare på dem. Vi deler ut gratis ørepropper på arrangementsområdet. Du kan finne dem hos sanitetspersonell, ved inngangene. Les mer om musikk og hørsel her.

Les mer om sikkerhet på VG-lista her!

Barn på konsert

VG-Lista er et familievennlig, alkoholfritt arrangement, med fri aldersgrense. Vi gjør mye for at alle skal ha det bra, men det vil bli trangt, det er mye folk i bevegelse, og høy musikk. Barn må ha tilsyn av voksne hele tiden. Vi anbefaler alle nye konsertgjengere å ta en ekstra titt på punktet sikkerhet.

Les mer: Sommerens opplevelser i Trondheim
Les mer: Spis i Midtbyen! Her finner du din nye favorittrestaurant!
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Shoppe i Midtbyen? Se butikkene her!