Gå til innholdet

Vi har testet Escape Reality

Trenger du nye ideer til team-building, bursdagsfeiring, lønningspils, eller noe å finne på sammen med familie, venner og kolleger? Se hvordan det gikk da vi testet et av de nyeste underholdningstilbudene i Midtbyen. 
The Cure: Her skal vi finne en kur mot zombie-viruset som herjer. Foto: Monica Bye Gjertsen

Vi er ni kolleger som vil kick-starte en hyggelig kveld på byen. Få av oss vet noe mer om konseptet enn at vi blir låst inne i et rom, og at vi må samarbeide for å komme oss ut igjen.

Spente på hva som venter oss, går vi ned trappa til kjelleren i Carl Johans gate 12, hvor Escape Reality holder til. Der blir vi godt mottatt av kveldens vert. Etter at vi har hengt fra oss yttertøyet, gir han oss en gjennomgang av hva vi skal igjennom.

Konseptet er i utgangspunktet enkelt. Vi blir låst inne i et rom og har én time på å komme oss ut derfra. De eneste tilgjengelige hjelpemidlene finnes i rommet. Vi må selv finne ut hvordan symboler, gjenstander og koder henger sammen, og hvordan vi kan bruke dem til å komme oss ut.

To rom
Det ideelle er å være 2-6 deltagere, så vi fordeler oss på to ulike rom, The Cure og The Heist. Dette vekker konkurranseinstinktet i de to lagene. Begge er overbevist om sitt lags overlegenhet og er topp motivert for å komme seg ut før det andre.
Når vi kommer inn i rommet vårt, får vi se en introduksjonsvideo som gir oss bakgrunnsinformasjonen vi trenger.

The Cure
Et skummelt hjernevirus har slått til. Store deler av befolkningen er forvandlet til sultne zombier på konstant jakt etter ferskt menneskekjøtt.

Dr. Patricia Monroe var den eneste som var på sporet av en kur, men nå er det ingen som får tak i henne.
Vi må finne det private laboratoriet hennes, og ferdigstille kuren. Og det må skje fort. Zombiene kommer til å finne oss før eller siden. Vår eneste redning er å ha kuren klar før de kommer.

Rommet kan gjøres mindre skummelt på forespørsel

The Heist
Her får vi muligheten til å være skurkene i fortellingen.

En velstående antikvitetshandler har fått kloa i en enorm diamant.
Vi er tilfeldigvis til stede i baren hvor han, noe bedugget, skryter av diamanten til alle som vil høre.
Diamanten oppbevares trolig et eller annet sted inne på det strengt bevoktede kontoret hans. Klarer vi å stjele diamanten før vi blir oppdaget?

I begge rommene vi være kreative, knekke koder, løse gåter og finne skjulte gjenstander for å lykkes.
Sjelden har én time gått så fort. Innimellom imponerer vi hverandre med førsteklasses problemløsning og samarbeid, mens andre ganger surrer vi oss raskere inn i problemene enn vi greier å nøste oss ut av dem. Heldigvis ringer verten og gir oss hint av og til. Gradvis nærmer vi oss en løsning, men begge lagene må se tiden løpe fra seg. Det er selvsagt litt irriterende å ikke komme helt i mål, men samtidig føles det greit at det ikke er for lett. Og kveldens vert er nøye med å forsikre oss om at det er ytterst få som greier å komme seg helt ut uten å få hint underveis.

Vil du rømme fra virkeligheten en times tid sammen med venner, kolleger eller familie?
Vil du teste din og dine medspilleres evne til kreativitet, problemløsning og samarbeid, samtidig som dere har det gøy?
Escape Reality innfrir i høyeste grad. Vi fikk en annerledes og fin start på kvelden, som vi godt kan anbefale videre.

Mer om Escape Reality

Foto: Monica Bye Gjertsen
Tekst: Trond Sortland Kuldvere

 
The Heist. Greier vi å stjele den verdifulle diamanten før vi blir oppdaget? Foto: Monica Bye Gjertsen