Gå til innholdet

Vinterferieaktiviteter for hele familien

Vinterferie i byen? Mulighetene er mange for de som ønsker å finne på noe gøy med hele familien – bare se her!

Sjøfartsmuseet har en hel etasje hvor barna kan kle seg ut, finne det hemmelige rommet, knyte knuter og mye annet gøy!

15. -23. februar (unntatt 17. feb):
Vinterferie på museet – Steinartig steinalder på NTNU Vitenskapsmuseet
Bli med på en steinartig kunnskapsløype i museet, steinalderverksted, skrap inn en helleristning i kleberstein, snakk med arkeologene og mange andre aktiviteter gjennom hele uken.


15.-23. februar 
(unntatt 16. feb):
Familieomvisning i Nidarosdomen 
Bli med på familieomvisning og bli bedre kjent med Nidarosdomens 1000-årige historie. Hvorfor ble Nidarosdomen bygget? Hvem var Olav den hellige og hvor ligger han begravet?


15.-23. februar
Vinterferie på Vitensenteret 
Vitensenteret har åpent til kl 17 hver dag, i hele vinterferien. Det blir drøssevis av spennende aktiviteter for småsøsken, storesøsken, foreldre og besteforeldre – alt inkludert i inngangsbilletten til 95,-/130,-

Vitensenteret-planetarium-sal
På Vitensenteret er det blant annet planetarieshow hver dag i vinterferien! Foto: Vitensenteret


15.-16. februar/22.-23. februar

Barnas Time på Rockheim  
Her får de yngste oppleve Rockheims «hemmelige» lokaler, kanskje tegne i Knutsen & Ludvigsen-rommet og oppleve lydanlegget på Rockheim (på forsvarlig vis, så klart!). Barnas time passer for barn fra 5 til 12 år.


15. februar
Familietime DROP IN i turnhallen 
I turnhallen vil det være tilrettelagt for at små og store kan ha et høyt aktivitetsnivå gjennom å utforske og bruke utstyret i hallen. Vi vil ha flere poster og stasjoner hvor barna fritt kan velge sine favorittaktiviteter.

 

16. februar/23. februar
Pannekakebuffet 
Hva er bedre enn pannekaker? Det er godt og man kan endre tilbehøret til nesten det uendelige! Det passer små som store. Dropp innom (ingen bord-reservasjoner 11-16).

17.-21. februar:
Vinterferieaktiviteter for barn på Trondheim Folkebibliotek
I vinterferien blir det spennende aktiviteter for barn på alle avdelingene. Aktivitetene begynner kl 12 og varer i 2-3 timer


17.-23. februar:
Kajakktur langs Nidelva (fra 16 år)
Turer hver dag, 4 ganger om dagen! Er dere en gruppe eller vennegjeng på 6 personer eller mer kan det arrangeres kajakktur for dere på en andre tidspunkt.

Padletid: ca. 1,5-2 timer

Winter Kajakktur langs Nidelva7845116084059507_2x


18.-23.februar
Barnas Sjøfartsmuseum
Utforsk vår nye utstillingen som er har hovedvekt på brytningstiden mellom seil og damp, verftsindustri i Trondheim, og oppstart og etablering av byens største rederi; Nordenfjeldske Dampskibsselskab. Besøk en innredet stue fra ca. 1930 som viser hvordan de hjemme hadde det mens familiemedlemmer var til sjøs. NB! Visste du at vi har en hel etasje hvor barna kan kle seg ut, finne det hemmelige rommet, knyte knuter, ligge i hengekøya, klatre i masta og styre skuta. Og det er stor sannsynlighet for at dere treffer på skipsrotta Sivert!

19.-22. februar
Bitfix Gaming på Byhaven 
Onsdag, torsdag og lørdag: Konkurranser kl.14.00-16.00
Fredag: Konkurranse kl.13.00-17.00 med fokus på LoL (League of Legends)

Egen gamingsone i 3. etg på Byhaven med PC-spill, konsoll, VR og bilsimulator med konkurranser hver dag!

19.-23. februar
Verksted på Trondheim Kunstmuseum
Lag små linoleumstrykk sammen med en av våre pedagoger. Formidlingstilbudet passer til alle aldersgrupper og tilpasses de som kommer. 

kunstmuseet.vinterferie


19.,20.,22. februar (dager med billetter ledig i skrivende øyeblikk)
FYR av Cirka Teater 
Blink, blink – lys!
Det gamle fyret Filos har stått ved havet i mer enn tusen år. Han har sendt sine lyssignaler ut i mørket og gjort det et fyr skal gjøre: Lyse for alle. Men en dag har Filos fått nok.

Cirka Teater er kjent for sitt slående visuelle og lekne uttrykk, og kompaniet har skapt over 40 forestillinger for både barn og voksne.21. februar

Kids Tour 
Tidspunkt: kl.17.00 - 19.00
Sted: Kongens gate øst (Ved Hornemannsgården)

Det blir gratis skirenn for alle barn ved Torvet når SpareBank 1 SMN inviterer, i samarbeid Trondhjems Skiklubb og Trondheim kommune, til Barnas Ski Tour!

Påmelding: Startnummer kan hentes i SpareBank 1 SMN sine lokaler i Søndre gate 4, mellom kl. 9-12 onsdag, torsdag og fredag. Det er også mulig å hente startnummer i bod på Torvet fredag 21.feb fra kl.15.00.

  

23. februar:
Familieomvisning og verksted på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum 
Kom og se 260 stoler! Bli med en formidler og utforsk stolutstillingen "magasin". Lag din egen miniatyrstol i verkstedet etterpå!
 

Les mer: Trondheim Vinterfest 2020
Les mer: Hva skjer i februar?
Les mer: Axel Bruun satser mer enn noen gang