Nytt år, nye opplevelser

Det skjer spennende ting i Midtbyen om dagen, og en av nyhetene du bør sjekke ut er spisestedet Grafen. Tidligere Tulla Fisher har fått en real makeover, og både lokalet og menyen gir en helt ny opplevelse. 

Grønne planter, buede linjer og fliser i vakre mønster gir oss følelsen av å være på kafé i Paris eller Roma, og gamle telefoner på veggen trekker historiske linjer tilbake til den tiden da lokalet var en telegrafstasjon.

Populært

Barsjef Mads Hornbæk forteller at restauranten var populær fra første åpningsdag. De har fått gode tilbakemeldinger på den nye menyen, som består av pasta, kjøtt og fisk. Kjøkkenet velger kortreiste ingredienser når det er mulig. 
– Kveldsmenyen skal være folkelig. Vi serverer passe store porsjoner med kortreist mat som kveite og blåskjell.

På lunsjmenyen finner man også typiske brunsjretter som salater og smørbrød.

Han forteller om godt besøk også etter de nye restriksjonene. 
– Det var fullt hver kveld etter åpningen i november. Da restriksjonene kom i desember trodde vi at vi skulle få kanselleringer, men folk har støttet opp og valgt å komme. Vi ser tydelig at folk har omstilt seg og klarer å tenke at man kan være sosial uten alkohol.

Alkoholfri trend

Alkoholfri drikke er i vinden. Et økende utvalg alkoholfri øl, juice og mocktails gjør at det ikke lenger bare er gravide og kjørende som tar en titt på den alkoholfrie drikkemenyen.

Denne trenden kom godt med for Grafen når skjenkeforbudet trådte i kraft. Mikkelhaug juice med rabarbra fra Levanger har vært et populært valg, det samme har perlende blåbær- og bringebærjuice fra Røros bryggeri.

Trondheimerne fortsetter å trekke ut på restaurant i januar på tross av skjenkeforbudet, som sammenfaller med at en del velger å ha en «hvit periode» uten alkohol etter jul. Mange har behov for å møtes etter en juleferie som har vært mindre sosial enn det vi er vant til, og som Mads sier: – Da er det viktigste hvem du er sammen med, ikke hva du har i glasset. Du kan booke bord på Grafen her.

Spennende nykommere

Det er mange spennende nyheter å oppleve i Midtbyen i januar: Det skinner og glitrer i de nye lokalene til Gullsmed David Andersen øverst i Nordre gate. Litt lenger ned i gaten kan du la Bergans-butikken inspirere deg til ditt neste villmarkseventyr. Tar du turen innom det nye kunstsenteret K.U.K. like ved Nova kino, blir du servert en spennende kunstopplevelse, kanskje etterfulgt av en like spennende lunsj på deres restaurant, Gubalari.

En annen nykommer innenfor kunstfeltet er galleri 7 i fjordgata. Hos denne litt skjulte perlen kan du blant annet oppleve en fasinerende papirkunst-utstilling i 1. etasje og spennende trykk i underetasjen. Galleriet rommer også en trivelig kafé.

Velkommen til nye opplevelser i Midtbyen!


Les også:

https://midtbyen.no/disse-restaurantene-holder-apent-i-trondheim-sentrum