Reis en snartur innom Paris

Savner du å reise til storbyer som Paris? Hva om vi kaller Nidarosdomen for Notre-Dame, Stiftsgården for Slottet i Versailles og Olav Tryggvason for Eiffeltårnet – bare for én dag?

Det begynner å bli en stund siden vi bare kunne skyve hverdagen unna med en weekendtur til sansevekkende storbymetropoler som Paris. Spennende kunst og kultur, yrende shoppinggater og uforglemmelige måltider på sjarmerende spisesteder – fritidsreiser kjennes som en fjern, fjern drøm akkurat nå.

Det har seg heldigvis slik at det finnes flere franske etablissementer i Trondheim sentrum som kan tilby en versjon av de opplevelsene du lengter etter. Løsningen er å ta på seg franske briller, invitere et knippe foretrukne reisepartnere og nyte en forfriskende fransk dag i Trondheims Paris; Midtbyen! Slik ville vi gjort det:

Frokost på Brasseriet

Det er på Britannia Brasserie du setter standarden for din magiske dag i Paris. Ikke bare er «brasserie» et fransk konsept, det er også et upretensiøst og avslappet sted – med andre ord en perfekt start på reisen. «Dagens viktigste måltid» får en litt annen klang når knekkebrødet med brunost erstattes med hjemmelaget bagel, yoghurt, juice og nybrygget kaffe. La følelsen av fransk eleganse skylle over reisefølget før ferden fortsetter.

Velfortjent velvære

Når man først har dratt til Paris, er det fornuftig å investere tid i egen velvære. Selvpleie er noe av det første som glipper i en travel hverdag, og man skal ikke undervurdere gleden av et spabesøk, massasje eller en neglebehandling. Hva med en fransk manikyr på Solsiden Spa i Munkegata? Om noen i reisefølget heller fikser skjegget enn neglene, kan Barber&Sons i Thomas Angells gate være et perfekt alternativ. Mulighetene er mange, men sett av litt tid til å skjemme dere bort – det er hovedpoenget med denne dagen! 

Café au lait + croissant = j´adore

Foto: Therese Holmen

Etter en avslappende behandling, må dere røskes ut av velværerusen med koffein, smør og sukker. Moulangerie i Thomas Angells gate var en av høstens store nyheter i Midtbyen. Her bakes croissanter på ekte fransk vis, med ekte råvarer, tid og kjærlighet. Bestill café au lait, croissanter, spis sakte og nyt øyeblikket – akkurat slik dere ville gjort på et hvilken som helst boulangerie eller fortauskafé i Paris

Le shopping

Vi har kanskje ikke noe Avenue des Champs-Élysées i byen, men vi syns vi kan tillate oss å kalle Olav Tryggvasons gate med omkringliggende gater, for Trondheims mini-versjon av det 8. arrondissement i Paris. Et shoppingområde som bugner av design- og nisjebutikker, kino, kaféer, restauranter og til og med konsertscener i Olavskvartalet.

I løpet av dagen må dere besøke Shine i Thomas Angells gate – en autentisk fransk perle av en butikk. Ekstra relevant for dagen er det at Shine også har en fransk innehaver. Butikken selger klær, smykker, hudpleie, vesker og tar inn eksklusive merker som for eksempel franske Isabel Marant.

Foto: Therese Holmen

Lystig lunsj

Når magen begynner å rumle anbefaler vi å besøke Alma Mater på Byhaven. Den franske delikatessebutikken er full av produkter og råvarer av høy kvalitet, og de har en egen meny for de som ønsker å slå seg ned for en matbit. Hva med en ost- og spekematplanke til lunsj?

Mens dere er på Byhaven kan dere også besøke Olivenlunden 1830. Dette er en spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet – produkter det er kjekt å ha på sin egen kjøkkenbenk!

Kunstneriske impulser på galleri

Hvis dere er kunstinteresserte turister, burde turen nå gå videre til Yellowkorner i Carl Johans gate. YellowKorner er et fransk fotokonsept som stiller ut og selger fotografier av anerkjente fotografer fra hele verden. Kanskje finner dere ny fotokunst til veggene hjemme!

Franske fristelser på Le Bistro

Foto: Therese Holmen

Munkegata er noe så sjeldent som en avenue i Norge. Med andre ord, restauranten Le Bistro kunne ikke funnet et bedre hjem. Her inne får reisefølget ditt avslutte dagen med det som er fransk, uformelt og godt. I de lune lokalene ligger alt til rette for hyggelige samtaler, god stemning og et uforglemmelig måltid – dere kan til og med bestille friterte froskelår!

Bon appétit og lykke til på ferden!