Sommer i Borggården

Fra 8. til 24. juli inviterer Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider
(NDR) til Sommer i Borggården. Erkebispegården skal
for tredje år på rad fylles med god stemning og et bredt
tilbud av aktiviteter til både små og store.

I Borggården kan barna prøve seg som arkeologer eller steinhuggere, bli med på ulike teaterforestillinger eller løse gåter i to ulike Escape Rooms. De voksne kan la seg inspirere av en ny kunstutstilling eller utforske ukjente steder i Nidarosdomen sammen de som kjenner katedralen best, nemlig fagfolkene i NDR. Eller man kan ganske enkelt slappe av og nyte atmosfæren i Borggården på To Tårns uteservering.

Sommer i Borggården ble første gang arrangert i 2020, og startet som et pandemivennlig alternativ til det vanlige sommerprogrammet i Nidarosdomen. Festivalen har vært en suksess, og programmet har vært populært blant både barn og voksne. I sommer håper NDR å kunne ønske både norske familier og utenlandske turister velkommen til sommerstemning i Borggården.

For familier

Også i år blir det et stort og variert familieprogram under Sommer i Borggården. Det blir gjøgling og flere teaterforestillinger for barn i alle aldre. Flying Seagulls og Opera Trøndelag kommer på besøk to av helgene, og Teater Basun har to nye forestillinger som tilbys på hverdager. Det store kronetyveriet er et nytt non-verbalt klovneteater, som passer for alle. Askepott i gummistøvler er en impro-forestilling hvor publikum blir tatt med på slottsball, og får være med på å forme fortellingen.

Teater Basun

Ute i Borggården får barna prøve seg som arkeologer eller som steinhuggere – inspirert av steinhuggerne fra Bygghytta ved Nidarosdomen. En populær aktivitet for hele familien er Escape Room. I år tilbys to ulike Escape Rooms med ulike gåter som familien kan forsøke å løse sammen før fristen går ut.

Kunst

Årets sommerutstilling, Gjenklang, er et samarbeid med Galleri Dropsfabrikken. I Lavetthuset vises nyere arbeider av Erlend Leirdal, Heidi Bjørgan og Anne Kampmann. I utstillingen kan du derfor oppleve treskulptur, keramikk og maleri med ulike uttrykk som representerer vår egen samtid, og som samtidig gir et ekko tilbake til Nidarosdomens komplekse restaureringshistorie og dens mangfoldige kunstneriske bidrag. Det blir kunstsamtaler i utstillingen, og skulpturverksted for barn.

Mat

Også i år blir mat en viktig ingrediens
i Sommer i Borggården. På dagtid vil Kafe To Tårn by på både saltmat og søtmat. I tillegg blir det spektakulære matopplevelser i erkebiskopens hall på kveldstid.

Nytt i sommer er et pop up arrangement med Klempe og Dons. Den anerkjente duoen serverer 10 retter og 10 cocktails skreddersydd for Erkebispegården.

To Rom og Kjøkken inviterer også i sommer til Herremiddag i ærverdige Herresalen. Roar Hildonen og hans team av kokker og servitører serverer en 5-retters middag, basert på lokale råvarer i verdensklasse. Til maten serveres utsøkte drikkevarer fra To Rom og kjøkkens egen kjeller.

Bygghytta

Også i sommer kommer smeder og steinhuggere fra Bygghytta ved Nidarosdomen til Borggården for å demonstrere tradisjonshåndverk. I år får man en unik mulighet til å bli med flere av NDRs fagfolk på vandringer
til spennende og ukjente steder i Nidarosdomen. Det vil blant annet bli temaomvisninger om den nyrestaurerte Kongeinngangen, og smeden Odd Inge tar med interesserte på en vandring over Nidarosdomens hvelv, hvor man får se de massive stålkonstruksjonene som holder katedralens tak oppe. Fotointeresserte får muligheten til å bli med steinhuggerne Henning og Anita på fotosafari til noen av Nidarosdomens mest spektakulære utkikkspunkter.

Les mer på www.sommeriborggarden.no

Les også: