Sommerens kuleste sneakers

Espen og Vilde fra SKILLS i Nordre gate forteller oss om sommerens sneakertrender, hva som skjer i deres verden, og butikkens kommende 10års-jubileum!

Tekst: Miriam Frøiland Haug
Foto hovedbilde: SKILLS (Avbildet f.v. : Ali, Vilde og David)

Espen startet SKILLS i august 2012 med lite annet enn en drøm om å starte noe eget og et brennende engasjement for å jobbe med mennesker og skape relasjoner. «Det var egentlig en tilfeldighet at jeg startet opp butikken da jeg gjorde. Jeg gikk forbi et ledig lokale i Nordre gate, fikk en leieavtale og begynte å selge inn konseptet til leverandører og merker. Jeg hadde ingen konkret plan eller store ressurser, men fikk det til å funke og har siden det prøvd å drive butikken så fornuftig som det går an.» Espen kan nå se tilbake på hele 10 år med god utvikling av butikken, som nå er blitt en slags «hub» for hele byens sneaker-entusiaster.

Espen fikk etterhvert Marius Brustad med på laget. Han var en stor personlighet og pådriver i bedriften frem til han omkom i Gjerdrum-skredet i 2021. «Det at Marius gikk bort har helt klart gjort noe med følelsen rundt butikken. Det henger bilder av Marius rundt om i butikken i dag og vi vil alltid drive på en måte som bevarer den sjelen han ga til butikken.»

I andreetasjen på SKILLS finner man et utvalg av klær og accessories. Foto:SKILLS

Vilde ble med på laget for tre år siden. Hun ble først ansatt som ansvarlig for nettbutikken, da hun allerede hadde erfaring med netthandel og foto. Hun forteller at hun etter hvert har blitt en slags assisterende daglig leder med ansvar for det meste. «Det er jo sånn med en liten bedrift, at alle må ta litt ansvar for alt, og det er jo litt av sjarmen med det også» smiler Vilde.

Sneakers for alle

SKILLS har som mål at butikken skal være et sted hvor alle føler seg hjemme. Espen og Vilde forteller at de har stort fokus på at utvalget skal ha noe for alle, uansett alder, kjønn eller livsstil. «Vi er ingenting uten kundene våre, og det er viktig for oss at alle besøkende har en god opplevelse i butikken.» De har mange kunder som ofte bare stikker innom for en prat, og siden de kun er fem ansatte blir kunden fort kjent med alle som jobber i butikken. «Vi synes det er utrolig givende å se at de har klart å forme så gode relasjoner med folk gjennom de ti årene butikken har vært i Nordre gate.»

Hos SKILLS finner man både sko til voksne, barn og junior.
Foto: SKILLS

Planene fremover

Ved spørsmål om hvordan resten av året vil se ut for SKILLS, svarer Espen «Vi skal også feire 10 års-jubileum senere i år. Jeg er fortsatt i tenkeboksen om hvordan vi skal få feiret på en skikkelig måte. Det er bare å følge med på våre sosiale medier når den tid kommer for å få med seg hva som skal skje. I tillegg planlegger vi en oppussing i førsteetasje, der skal vi få til en ordentlig oppgradering og gleder oss til å vise frem resultatet der.»

Espen og Vilde forteller at de har planer om å pusse opp i førsteetasjen i løpet av året. Foto: SKILLS

Sneakertrender i 2022

For alle som lurer på hvilke trender som er i vinden på sneakerfronten i år, har Vilde og Espen mye innsikt å dele.

Retro basket sko fra 80- og 90-tallet tallet har kommet tilbake, og vi ser at mange av de kjente merkene finner fram godbiter fra arkivene og skaper nytt liv i gamle storheter. I tillegg er den chunky «dad-shoe» looken i år som i fjor veldig populær. Spesielt New Balance har mange gode modeller i denne kategorien, og har begynt å sette sitt spor i markedet igjen.

New Balance 2002 er en populær modell denne sesongen.
Foto: Skills

Terrace/tennis court sneakers er en klassiker som alltid står sterkt, og SKILLS har alltid hatt denne typen sko i fokus. Det er en klassisk retro-look som de forventer at kun vil bli sterkere fremover og som man vil kunne se mye av til neste år også.

I tillegg legger de til at til dame er det også mye colorblocking og plattform modeller, altså sko med tjukke såler og mye farger.

Tjukke såler og sterke farger er spesielt populært.
Foto: SKILLS