Sykkelglede på Brattørkaia

Langs det glitrende vannet i Trondheimsfjorden nede på Brattørkaia, pent plassert mellom byens handelshøyskole BI og selveste nasjonalmuseet for populærmusikk, ligger en liten sykkelsjappe med en stor personlighet. Hos Brattørkaia Sykkel får du så mye mer enn sykkelutstyr og sykkelfiksing.

Foto og tekst: Miriam Frøiland Haug

Anders Midthun Brun, medeier og «concierge» hos Brattørkaia Sykkel, har tatt seg tid til å fortelle oss litt om alt som rører seg hos dem. Det er ingen tvil om at sykkel er en stor lidenskap hos både ham og hans kolleger.

Måtte være tilpasningsdyktige helt fra start

For rundt to år siden, i mars 2020, ble Brattørkaia Sykkel stiftet. Anders og Øyvind flyttet inn i det som tidligere hadde vært et lite kontorlokale. «Vi hadde opprinnelig planlagt å være et gledeshus for sykkel og skifolk som jobbet i kontorene rundt, og skulle tilby guidede turer til blant annet turistene som kom til byen på sommerstid». Samme dag som bedriften ble stiftet, stengte landet ned grunnet pandemien. Turistene forsvant, folk i området ble satt på hjemmekontor, og de to ferske gründerne ble nødt til å tilpasse seg og tenke nytt. «Så vi begynte å skru sykkel da. Vi reparerte først én sykkel, slik at vi fikk nok penger til å fikse to. Så tjente vi nok til å reparere fire sykler, og sånn har det bare fortsatt. I dag er vi en gjeng på 16 ansatte» sier Anders og reflekterer tilbake på de siste to årene. «Vi er glade for å kunne tilby arbeid til folk med mange forskjellige bakgrunner, og som kanskje ellers ikke passer inn i det «vanlige arbeidslivet». Mange av våre ansatte har en historie med rus, har vært uføretrygdet eller har slitt med psykiske lidelser. De har likevel mange gode egenskaper som gjør at de passer utmerket inn hos oss, og de har mye å tilby som ansatte», forteller han videre.

Best på service

Så godt som alle de ansatte er aktive syklister, eller har vært det tidligere i livet. Det er altså 16 flinke og kunnskapsrike folk med utrolig mye engasjement for faget som nå er en del av bedriften. Anders sier at målet for Brattørkaia Sykkel er å være best på service. «Det handler ikke om å være perfekt, alle gjør jo feil, men vi skal være verdensmestere i å rydde opp hvis det skulle skje.»

Leie av sykkel og guidete sykkelturer

De guidede turene fikk de etter hvert startet opp, og de tilbyr flere forskjellige sykkelturer som nå kan bookes på nettsiden trondheimbikeadventures.no. Blant annet kan du melde deg på eventyr i bymarka på en elektrisk fulldempet terrengsykkel. Turene skal være tilgjengelig for alle, enten man er en erfaren syklist eller nybegynner. På turene får du leid skikkelige el-sykler som en del av prisen, men det er også mulig å kun låne en sykkel for å dra på tur selv uten guide.

Tips til syklisten

Anders avslutter med noen gode råd og tips til de som nå drar frem sykkelen etter vinteren eller er interesserte i å starte med sykling som hobby for første gang.

Sjekk følgende på sykkelen:

Er du usikker eller uerfaren, anbefaler Anders at du tar med sykkelen innom butikken. De ser gjerne over den for deg og booker inn en time dersom noe trengs å gjøres.

For de som er ute etter å kjøpe en ny sykkel, har han en klar anbefaling. Lån med deg sykkelen hjem og prøv den først. Hans ansatte gir gjerne råd og anbefalinger basert på dine behov, og lar deg låne sykkelen i 1-3 dager for å se om den passer til deg. Slik sikrer du at sykkelopplevelsen blir best mulig!