Tilbring en kulturhelg i Trondheim Sentrum

Planlegg en skikkelig weekend-tur fullpakket med kultur i Midtbyen!

Den 17.-19. september kan man oppleve en skikkelig kulturhelg i Trondheim med massevis av spennende arrangementer og et stort fokus på alt innen kultur. Ta turen inn til Midtbyen og ta del i begivenhetene. Hvorfor ikke gjøre det til en skikkelig weekendtur og tilbringe natten på hotell og spise på noen av byens beste restauranter i samme slengen?

Kulturnatt 17. september

Klokken 15.00 den 17. September braker det løs med Trondheims største endagsfestival: Kulturnatt! Byen kommer til livs og du vil finne et fullpakket program med en stor rekke kulturopplevelser av alle slag spredt rundt i byen. Ta turen innom årets byrom som er Peter Egges plass og opplev alt som kulturnatt har av konserterer, arrangementer og forestillinger både der og spredt rundt i Trondheim. 

Olav Trygvasson 100 år

Dagen etter Kulturnatt fyller selveste Olav Trygvasson statuen på Torvet 100 år. Fra 12.00 settes det i gang en heidundranes bursdagsfeiring på Torvet i Trondheim med et fullpakket program av debatter, sang fra studentkor, fotoutstilling, forestillinger og musikk. Delta på feiringen og opplev et lite stykke trondheimshistorie blandet med en god dose kultur og festligheter. 

Museumsopplevelser du bare MÅ få med deg

Mellom festlighetene er det så klart tid til å snike inn et par museumsbesøk, og her er noen av våre anbefalinger til museer du burde ta turen innom denne helgen.

Hos Trondheim Kunstmuseum i Bispegata kan du se mye kunst. Denne helgen har du også muligheten til å se verket Catching Up, 2017 av Sandra Mujinga som ble innkjøpt av Trondheim Kunstmuseum etter museet mottok stimuleringsmidler fra kulturdepartementet i 2020. Her blir en video loop projisert på fem MDF-plater som står lent mot veggen og skaper konkave projeksonsflater i museet. Videoen utforsker hvordan selvrepresentasjon fremføres gjennom digitale medier, for en svært interessant og unik kulturopplevelse som absolutt er verdt et besøk. I tillegg anbefaler vi å utforske hele museet og dets rike kunstsamling, samt å benytte seg av de kunnskapsrike guidene på museet for å få den fulle opplevelsen og historiene bak verkene som står utstilt.

Sandra Mujinga, Cathcing Up, 2017. Bilde fra Trondheim Kunstmuseums nettsider.

Er musikk og musikkhistorie ditt interesseområde kan du så klart ikke la være å ta turen innom Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk. Her finner du en god blanding av musikkhistorie, interaktive opplevelser og skiftende utstillinger innen både lys, bilde og video. Vi anbefaler å sette av god tid så du kan utforske alle etasjene.

I Lydlab på Rockheim får du muligheten til å skape din egen musikk

Overnatt på anerkjente Britannia

Britannia Hotell hadde sin gjenåpning i 2019 og har bemerket seg som et anerkjent luksushotell med sitt flotte eksteriør og eksklusive fasiliteter. Her får du mer enn kun en overnatting. Hos Britannia får du kjøpt overnattingspakker som sikrer deg en luksuriøs opplevelse, så hvorfor ikke unne deg en spabehandling, etterfulgt av en middag i den storslåtte speilsalen? 

Opplev Trondheims matkultur på de beste restaurantene i sentrum

I Midtbyen bugner det av fantastiske spisesteder som fremmer både norsk og internasjonal matkultur. Noen har fokus på lokale råvarer, mens noen ønsker å servere et lite stykke av for eksempel Italia eller Frankrike dersom du besøker dem. Her er noen av vår anbefalinger. 

Sellanraa i Søndre gate har fokus på lokalprodusert mat, i en atmosfære som oser av kjærlighet for god mat, drikke og litteratur. Med sin stilrene innredning og hyggelige bakhave er dette et utrolig fint spisested å sette seg ned for en god lunsj, kanskje du også tar med deg en hyggelig bok du kan nyte samtidig som du spiser?

Hos Sellanraa kan du nyte både en deilig lunsj og god litteratur på samme tid.

To Rom og Kjøkken serverer utsøkt mat av høy kvalitet i et ydmykt og hjemmekoselig trebygg i Carl Johans gate. Interiøret er raffinert, med strøkne hvite duker og en lun atmosfære. Du kan velge mellom a-la-carte eller en av kokkens menyer som fås i 3, 5 og 7 retter. Her står lokale produsenter i fokus, og rettene er skapt med tanke på å fremme Trøndelags beste råvarer.

Hyggelige Le Bistro i Munkegata serverer god fransk mat i skikkelig bistro-stil i sin hyggelige og avslappende restaurant. Bistro betyr “vinstue” eller “liten kro” på fransk, og det er akkurat dette Le Bistro ønsker å være. Så hvorfor ikke benytte muligheten til å ta et pust i bakken, sette deg tilbake og slapp av med en deilig fransk middag etter en spennende og innholdsrik kulturhelg?

Hevd på Torvet har etter sin åpning “hevdet” seg som et av Trondheims hovedattraksjoner når det kommer til håndverksbakst og både nordisk og italiensk mat. Dette har blitt en av de mest populære brunsj og lunsj-stedene i Trondheim Sentrum det siste året, og burde definitivt stå høyt oppe på listen over restauranter du skal innom under oppholdet. På kveldstid blir restauranten tatt over av Una, hvor du får servert deilig italiensk pizza i hyggelige omgivelser.

Herlig håndverksbakst finner du hos Hevd