10 ting å gjøre i Trondheim sentrum i vinterferien

Midtbyen er full av spennende opplevelser og vinteraktiviteter. Her er 10 ting du kan finne på i sentrum denne vinterferien.

Har du planer om å tilbringe vinterferien i Trondheim sentrum i stedet for å dra til fjells? Følg våre 10 tips for å sikre deg en innholdsrik og artig storbyferie enten du skal tilbringe den alene, med venner eller familien.

1. En lærerik dag på Vitensenteret

Vitensenteret organiserer mye lærerikt og spennende for både store og små i vinterferien. De eldste barna kan bli med på eksperimentklubb, hvor barn fra 5.-7. trinn kan være med på praktiske aktiviteter og lærerike eksperimenter. I tillegg kan både store og små finne mye glede og læring i å utforske de vitenskapelige utstillingene her. Sjekk programmet i forkant, og ikke gå glipp av muligheten for en 360 graders filmvisning i planetariet!

Jente på Vitensenteret
Vitensenteret tilbyr lærerike aktiviteter for hele familien!

2. Vinterferie på Rockheim

Dersom vitenskap ikke er helt din ting, kan kanskje en morsom dag fylt med aktiviteter på Rockheim friste? På programmet står omvisninger i Hovedutstillingen, barnas time, en introduksjon til deres nye danseutstilling «Everybody Dance!» og omvisninger i Rockehims faste utstilling, Tidstunellen. Les mer her.

3. Prøv et nytt spisested

Utforsk Midtbyens kulinariske godbiter! Skal du tilbringe vinterferien i Trondheim er du altså så heldig å befinne i deg i Norges mathovedstat, og i Europas gastronomiske region 2022. Da sier det seg selv at det å dra ut og utforske byens fantastiske spisesteder er på sin plass! Her finner du alt fra trivelige trønderske puber og stilige kaféer til hvite duker og Michelin-restauranter. Se vår liste over spisesteder her. Kanskje finner du noe nytt som du ikke har prøvd før?

Burger og søtpotetfries fra Sot Sabrura
Kanskje prøver du en veggisburger fra Sot & Sabrura på Torvet?

4. Utforsk byen med rebusløp

Bli bedre kjent med Trondheim sentrums kriker og kroker, gater og veiter, statuer og byggverk! Trondheim er full av små og store underverker, så hvorfor ikke dra på oppdagelsesferd med midtbyens rebusapp? Dette er både en lærerik og spennende aktivitet som passer for hele familien! Les mer om rebusløp-appen og hvordan du kan laste den ned her.

5. Kakao og kafékos

Når kulda har gjort kinnene røde og magen roper etter noe godt finnes det et mylder av gode kaféer i byen. En favoritt for både store og små er Godt Brød i dronningens gate. Her finner du både luftige boller, påsmurte smørbrød og rykende varm kakao servert i lune og barnevennlige omgivelser.

6. Escape Room i Nidarosdomen

Visste du at det arrangeres Escape Room i selveste krypten i Nidarosdomen? Her får dere en oppgave som skal løses innen 30 minutter, og finne ledetråder gjemt i krypten for å komme dere videre. Dette er en spennende og unik aktivitet so burde stå på toppen av en hver trønders «bucket-list»!

8. Se en film på Trondheim Kino

Hva er vel vinterferie i byen uten en tur på Kino? Trondheim kino har et stort utvalg av filmer for både store og små på programmet i vinterferien. Hva med å se oscarnominerte Drive my Car, Verdens verste menneske eller Licorice Pizza? Har du med en baby på under ett år kan du også benytte deg av babykino, som er tilrettelagt for voksne med småbarn. Her er det lov å snakke, skrike, amme og pludre etter behov under forestillingen. Se hele programmet her.

Folk som ser film på kino i Trondheim

7. Aktiviteter på Hovedbiblioteket

Hovedbibilioteket i Trondheim inviterer til aktiviteter og moro for både voksne og barn gjennom vinterferien! I tillegg til å lese en god bok kan du denne uken bli med på fortellerstund, få datahjelp eller være med på monsterverksted! Programmet finner du her.

9. Spis, drikk & opplev i den nyoppussede Olavshallen

Etter en periode med oppussing er Olavshallen åpen og bedre enn noensinne! Opplev konserter og forestillinger, eller en kanskje en filmvisning på Cinemateket. Spis på en av deres mange restauranter. Kanskje føler du for tapas på Bodega? Eller en kaffe og litt kaker fra Café Baroque? Midt i olavshallen finner du også det nyåpnede konseptet Olavstorget, hvor fem gjestekjøkken serverer alt fra pasta til taco og asiatiske nudelsupper!

Interiøret i Olavstorget

10. arkadekveld på Work-work

Ute etter en morsom kveld på byen med vennegjengen? Work-work har det dere leter etter! Her kan dere ha det gøy med å spille brettspill og shuffleboard, eller ta en tur ned i kjelleren hvor dere finner et stort utvalg pinballmaskiner! Dette er det perfekte sted for en morsom og sosial kveld på byen.

Pinballmaskin fra Work-Work i Trondheim

Les mer: