10 ting å gjøre i Trondheim sentrum i vinterferien

Midtbyen er full av spennende opplevelser og vinteraktiviteter. Her er 10 ting du kan finne på i sentrum denne vinterferien.

Har du planer om å tilbringe vinterferien i Trondheim sentrum i stedet for å dra til fjells? Følg våre 10 tips for å sikre deg en innholdsrik og artig storbyferie enten du skal tilbringe den alene, med venner eller familien.

1. En lærerik dag på Vitensenteret

Vitensenteret organiserer mye lærerikt og spennende for både store og små i vinterferien, blant annet planetarieshow og filmvisninger. I tillegg kan både store og små finne mye glede og læring i å utforske de vitenskapelige utstillingene her. Sjekk programmet i forkant og planlegg en lærerik dag for hele familien.

Jente på Vitensenteret
Vitensenteret tilbyr lærerike aktiviteter for hele familien!

2. Vinterferie på Sjøfartsmuseet

Dersom vitenskap ikke er helt din ting, kan kanskje en tur på Trondhjems Sjøfartsmuseum friste? 23., 24. og 25. februar kan dere være med på eventyrstund med skipsrotta Sivert, og inngang er gratis for barn under 16år i følge med en voksen! Les mer her.

3. Prøv et nytt spisested

Utforsk Midtbyens kulinariske godbiter! Skal du tilbringe vinterferien i Trondheim har du et mylder av kjente og ukjente perler å velge mellom. Her finner du alt fra trivelige trønderske puber og stilige kaféer til hvite duker og Michelin-restauranter. Se vår liste over spisesteder her. Kanskje finner du noe nytt som du ikke har prøvd før?

Hva med en autentisk Meksikansk middag hos Frida?

4. Utforsk byen med rebusløp

Bli bedre kjent med Trondheim sentrums kriker og kroker, gater og veiter, statuer og byggverk! Trondheim er full av små og store underverker, så hvorfor ikke dra på oppdagelsesferd med midtbyens rebusapp? Dette er både en lærerik og spennende aktivitet som passer for hele familien! Les mer om rebusløp-appen og hvordan du kan laste den ned her.

5. Kakao og kafékos

Når kulda har gjort kinnene røde og magen roper etter noe godt finnes det et mylder av gode kaféer i byen. En favoritt for både store og små er Godt Brød i dronningens gate. Her finner du både luftige boller, påsmurte smørbrød og rykende varm kakao servert i lune og barnevennlige omgivelser.

6. Gå på skøyter i dokken på Solsiden

Når det er vinter forvandles dokken på Solsiden til en vakker skøytebane dekorert med tusenvis av lys hvor både store og små kan ha det gøy sammen. Finn frem skøytene og prøv deg på isen!

8. Se en film på Trondheim Kino

Hva er vel vinterferie i byen uten en tur på Kino? Trondheim kino har et stort utvalg av filmer for både store og små på programmet i vinterferien. Utforsk de nye salkonseptene EPIQ, MAGIQ og BOUTIQ som tilbyr det lille ekstra i stil og filmopplevelse, og se hele programmet her.

7. Dra på konsert

Det kryr av konserter i alle slags sjangre på scener over hele Trondheim, og nå er det enda enklere å finne frem i mylderet av ting som skjer. På Konsertbyen Trondheim kan du skaffe deg en oversikt over konsertene i byen, her er alt samlet på et sted. Finner du noe som frister?

9. Besøk Lumagica i Festningsparken

LUMAGICA holder til på Kristiansten Festning. Her er lysparken lagt opp som en magisk rute hvor du kan se over førti unike og spektakulære lysinstallasjoner. Hver installasjon, flere av dem interaktive, er et lysshow i seg selv. Flere steder langs ruta vil det være mulighet for å kjøpe god mat og drikke for en hyggelig og sosial pause!

Kjøp billetter her

10. Arkadekveld på Work-work

Ute etter en morsom kveld på byen med vennegjengen? Work-work har det dere leter etter! Her kan dere ha det gøy med å spille brettspill og shuffleboard, eller ta en tur ned i kjelleren hvor dere finner et stort utvalg pinballmaskiner! Dette er det perfekte sted for en morsom og sosial kveld på byen.

Pinballmaskin fra Work-Work i Trondheim

Les mer:


Midtbyens butikker har åpent til kl. 18.00 hver dag, også på lørdager!