To gode naboer

På tvers av Olav Tryggvasons gate har det i løpet av årene vokst frem et spesielt vennskap mellom C.I Pedersen Glassmagasin og Traktøren på Byhaven. Den eksklusive interiørbutikken og den ivrige kjøkkenutstyrsspesialisten spiller på hverandres styrker med stor suksess.

Rune Børsting har eid og drevet velrennomerte C.I Pedersen siden 1985. Gøril Hovelsen eier Traktøren Kjøkkenutstyr Byhaven sammen med mannen sin og har drevet butikken siden 2007. Hun pleier å si at alt du trenger til bordet når du er ferdig med å lage maten, finner du i kjelleren til C.I Pedersen. Alt som trengs av utstyr før bordekkingen, finner du hos henne.

Hemmeligheten til et godt nabosamarbeid ligger i at man ikke tramper i hverandres bed, forteller de. En tankegang som har vist seg å være dyrebar, for nå sender de to butikkene stadig kunder til hverandre og utveksler erfaringer underveis.

 – Jeg husker veldig godt den gangen en kunde kom til meg med noen misfargede vinglass, og jeg ikke visste hvordan jeg skulle forklare hva galt som hadde skjedd med dem. Da løp jeg over gata for å spørre Rune om råd, sier Gøril smilende.

Uerstattelig fagkunnskap og kundeservice

Rune husker godt hva som hadde skjedd med glassene, og kommer med det inn på et tema de begge tar veldig seriøst i sine butikker, nemlig produktkunnskap og kompetanse. Du vil aldri få samme veiledning når du kjøper noe på nett, sier de samstemt.

– Uten riktig kunnskap kan folk ødelegge stekepannen sin på dag én, og ende opp med en dårlig panne som irriterer dem i et par år, før de hiver den ut og kjøper ny. Behandles den riktig kan man ha ei god panne i opptil femten år. Slikt passer vi på å fortelle kundene våre, sier Rune engasjert.

Kunnskapen samler de på gjennom mange år med leverandørkurs, lesing av produktkataloger og ikke minst samtaler med kundene selv. På tross av dette, har de begge nettbutikker. Det er viktig å være til stede på alle flater, og det har vært spesielt fint å kunne handle hjemmefra under pandemien.

– Dessuten er nettbutikkene et veldig praktisk utstillingsvindu for varene våre, legger Gøril til.

Kjøkkenentusiastens beste venn

Foto: Therese Holmen

I en butikk som Traktøren hvor hyllene bugner av så mye forskjellig, stilles det ekstra høye krav til de som jobber der. De tar på seg mange hatter i løpet av en dag, forteller Gøril.

– I det ene øyeblikket skal du være sommelier og vite alt om vinglass, i det neste en barista og deretter en konditor som skal hjelpe folk med kakene deres.

Se det store utvalget deres på: traktoren.no

Traktøren Byhaven strekker seg langt for å yte den aller beste kundeservicen, og det er ikke sjeldent hun sitter til langt på natt og bestiller ting kunder har spurt etter. De ønsker å være best på å imøtekomme etterspørsel, og er heller ikke redde for å satse selv.

– Vi laget nylig et nytt knivskap, satte det fremst i butikken og nå tror jeg vi har en 80-90 forskjellige kniver i et bredt prisspekter. Mange som kanskje ikke ville tatt turen innom ellers, har blitt stående lenge og snakket om kniver med mannen min Geir, sier Gøril fornøyd.

Foto: Therese Holmen

En vidunderlig interiørverden

I underetasjen til C.I Pedersen finner du det anerkjente glassmagasinet, og der står også det unike utvalget deres av vakre kvalitetsserviser utstilt. De har også en helt egen avdeling for kvalitetsprodukter fra danske VIPP.

Rosenthals eksklusive serviser er som skapt for sommerens måltider.
Foto: Therese Holmen

Én trapp opp er det møbler og interiør. Her selges alt fra belysning til ullpledd fra Røros Tweed og blomstervaser. Bredden i produktutvalget, prisene og servicen gjør at interiørbutikken stadig er like aktuell. Kjøper du en kaffemaskin av Rune, sørger han for at den blir levert hjem til deg med et lynkurs i hvordan du skal behandle og bruke den. Prisen vil heller aldri være dårligere enn hos andre.

Se mer av utvalget på nettsidene deres: designforevig.no

– Vi har prisgaranti på C.I Pedersen og gjør alt vi kan for å være konkurransedyktige på den fronten. I tillegg har vi gratis hjemlevering, understreker han.

De dedikerte butikkdriverne ønsker alle velkommen til en hyggelig handel – både i sine egne og naboens lokaler.