Unike kulturopplevelser i Trondheim sentrum

Det bugner av kunst og kulturelle opplevelser i Trondheim sentrum. Her har vi samlet opplevelsene du ikke vil gå glipp av!

Kosmorama – for filmentusiasten

Hver mandag arrangerer Kosmorama «mandagsfilmen». Da vises en kvalitetsfilm på stort lerret hver mandag ettermiddag. Dette er perfekt for deg som ønsker å finne på noe hyggelig i starten av uken.

I tillegg arrangeres Kosmorama filmfestival i Trondheim hvert år i uke 10. Da finner du et stort utvalg av kvalitetsfilmer fra hele verden på programmet hver dag!

Olavshallen – spis, drikk, opplev

Olavshallen har vært et senter for unike opplevelser og kulturarrangementer helt siden den ble bygget i 1989. Etter en oppussingsperiode står Olavshallen igjen klar som en arena for unike kulturopplevelser av alle slag. Her kan du se alt fra stand up, familieforestillinger, konserter og skuespill. I tillegg finner du en rekke spisesteder hvor du kan nyte god mat og drikke enten før eller etter forestillingen. Sjekk ut det brede spennet med kulturopplevelser på Olavshallens program og finn noe som fenger akkurat deg her.

Foto: Esben Kamstrup

Trøndelag Teater – små og store teaterproduksjoner

På Trøndelag teater settes det opp alt fra musikaler til klassiske teaterstykker på teaterets store og små scener. Her finner både store og små noe som fenger. Akkurat nå kan du se Astrid Lindgrens Mio, min Mio på hovedscenen, og Jon Fosse sitt første stykke: Nokon kjem til å kome på Studioscenen.

Sjekk programmet for å se hvilke forestillinger som går til en hver tid!

Trondheim Kunstmuseum – gammel og moderne kunst

Trondheim Kunstmuseums avdeling i Bispegata er godt kjent som hjemmet til Samlingen. Og bygget som museet ligger i ble bygget i 1930 nettopp med formål om å være et utstillingssted for samlingen Trondhjem kunstforening. Samlingen har vokst seg større og bygget har siden den tid blitt utvidet. I dag finner du i tillegg flere etasjer og rom med rullerende utstillinger i Trondheim Kunstmuseum. Fra 25. mars skal museet også ta del i Hannah Ryggen triennalen i Trondheim, og du vil kunne se utstillingen Hege Lønne – retrospektiv på TKM Bispegata. Trondheim Kunstmuseum er et «must» for deg som elsker både gammel og moderne kunst.

Installasjonsbilde fra «Samlingen» på Trondheim Kunstmuseum. Fotograf: Miriam Haug

Et lite tips!
Hver første søndag i måneden på Trondheim Kunstmuseum er familiesøndag. I den anledning arrangeres det praktiske skapende aktiviteter og omvisninger som både store og små kan ha glede av.

K-U-K – Trondheims største private kunsthus

Kjell Erik-Killi Olsen kjøpte Kjøpmannsgata 36/38 i 2017 da det den gang var en branntomt med gamle bygninger. Etter flere år med planlegging og samarbeid med KEY arkitektur, HUS arkitekter, byantikvar, riksantikvar, Trondheim kommune, NTNU og byens kunstmiljø, står nå det moderne og stilrent kunsthuset Kjøpmannsgata Ung Kunst klart.

Her er formålet å løfte frem kunst fra både etablerte og «yngre» kunstnere. K-U-K er byens største private kunsthus. Her kan du oppleve 1000 kvadratmeter med billedkunst, samt konserter, forestillinger og mye mer. Inngang er gratis, og har du et Midtbykort på lur kan også bruke det på å kjøpe kunst her!

Fra «Fuck Putin Love Ukraine» hos Kjøpmannsgata ung Kunst i Trondheim

Kunsthall Trondheim – internasjonal samtidskunst

I Kongens gate 2, like ved Trondheim Folkebibliotek finner du Trondheims største internasjonale arena for samtidskunst. Kunsthallen produserer rullerende utstillinger som blant annet gjenspeiler det globaliserte samfunnet og viser frem internasjonale kunstere som ikke tidligere har blitt utstilt i Trøndelag. Inngang er gratis, og du kan gå inn på deres hjemmeside for å lese mer om hvilke utstillinger som er planlagt i tiden fremover.

Installasjonsbilde fra Frida Orupabos utstilling “How did you feel when you come out of the wilderness” på Kunsthall Trondheim. Courtesy Frida Orupabo, Galerie Nordenhake Berlin | Stockholm | Mexico City. Fotograf: Miriam F. Haug

Modern Art Gallery

I Olav Tryggvasons gate ligger Midt-Norges største galleri, hvor du finner en rekke kunst fra Norges mest anerkjente kunstnere. Enten du er en tilhenger av norsk billedkunst fra før, eller om dette er en ny verden for deg er dette helt klart en kulturinstitusjon som er verdt ditt besøk!

Les mer: